Karlstadsrummet – en utställning om stadsutveckling

Karlstadsrummet är utställningen om Karlstad - hur staden och kommunen blivit den plats det är idag och hur utvecklingen ser ut framåt. Välkommen till oss i Bibliotekshusets entréplan.

Öppettider

Måndag- fredag 10-17
Lördag 11-15

Söndagar och helgdagar stängt. 

Temautställning 
Ett bättre liv i solstaden - Karlstads kommuns vision

9 januari - 19 februari

Karlstads kommuns vision Ett bättre liv i solstaden syftar till att livet i Karlstad ska vara bättre än på andra platser. Vi ska utgå från vad människor behöver för att kunna ha ett bra liv när vi planerar vår verksamhet. Vem du än är – i alla livets skeenden – så ska Karlstads kommun jobba för att du har det bättre här.

Här kan du se denna och några av de tidigare temautställningarna digitalt.

Karlstad växer och vi utvecklar kommunen för framtidens behov. De närmaste 15 åren kommer flera stora projekt att förändra stadsmiljön. Det handlar bland annat om stora infrastrukturprojekt och byggande av ett stort antal bostäder.

Om utställningen

I utställningen om Karlstadsrummet blir du lotsad genom Karlstads historia, från när deltalandskapet bildades till dagens Karlstad. Men framförallt får du kunskap om de projekt som planeras runtom i Karlstad framöver. Strosa runt i rummet och läs om olika nedslag i Karlstads historia, se filmer om planerade projekt och sök i digitala kartor. På en stor bildskärm kan du klicka dig fram genom ett Karlstad i 3D-perspektiv, där du kan se hur flera av våra planerade projekt skulle se ut i stadsbilden. Hur skulle det se ut från ditt hem? I rummet finns även en modell av Karlstad byggd i trä.

Besöksvärd och bokning av rummet

I rummet finns en besöksvärd som kan svara på frågor och visa dig tillrätta. Du kan även boka rummet för visning eller möten. Tänk på att rummet är öppet för allmänheten samt bemannat med besöksvärd mellan klockan 10–17. Du bokar Karlstadsrummet här, eller genom att ringa 054-540 00 00, knappval 4.

Berätta vad du tycker

Har du besökt Karlstadsrummet och vill berätta för oss vad du tycker om rummet eller ge oss förslag på förbättringar? Lämna gärna dina synpunkter via det här formuläret.

Audioguide

Lyssna på utställningen med din egen mobil. Hörlurar finns att låna hos besöksvärden. 

Till audioguiden

Trämodell över Karlstad

Välkommen att kontakta Karlstads kommun


Har du frågor eller synpunkter? Ring, mejla eller besök vårt Kontaktcenter så hjälper vi dig. I Karlstadsrummet finns en besöksguide som kan visa dig tillrätta och svara på frågor.

Telefon: 054-540 00 00
E-post: karlstadskommun@karlstad.se
Besöksadress: Entréplanet i Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26

Du kan också kontakta oss via vårt webbformulär på karlstad.se.