Karlstadsrummet – en utställning om stadsutveckling

Karlstadsrummet är utställningen om Karlstad - hur staden och kommunen blivit den plats det är idag och hur utvecklingen ser ut framåt. Välkommen till oss i Bibliotekshusets entréplan.

Välkommen om du frisk!

Karlstadsrummet är öppet som vanligt och du är välkommen om du är frisk. Vi har flyttat undan lite möbler i rummet så att du enklare kan hålla avstånd till andra besökare. Vi torkar också regelbundet av ytorna i rummet.

Öppettider

Måndag - fredag klockan 10-17
Lördag klockan 11-15
Helgdagar stängt.

Visningar 

Måndag-lördag kockan 11.30
Ingen förbokning.

 

Aktuellt i Karlstadsrummet

Utställning: Balans i trafiken, 2-31 oktober

Vi och bygger och planerar för en stad som är mer anpassad för dig som går och cyklar. Även bilen har sin plats men det ska bli en bättre balans. I Karlstadsrummet kan du nu se en utställning om hur vi tänker med trafiken i framtidens Karlstad.

Välkommen! 

Karlstad växer och vi utvecklar kommunen för framtidens behov. De närmaste 15 åren kommer flera stora projekt att förändra stadsmiljön. Det handlar bland annat om stora infrastrukturprojekt och byggande av ett stort antal bostäder.

Om utställningen

I utställningen om Karlstadsrummet blir du lotsad genom Karlstads historia, från när deltalandskapet bildades till dagens Karlstad. Men framförallt får du kunskap om de projekt som planeras runtom i Karlstad framöver. Strosa runt i rummet och läs om olika nedslag i Karlstads historia, se filmer om planerade projekt och sök i digitala kartor. På en stor bildskärm kan du klicka dig fram genom ett Karlstad i 3D-perspektiv, där du kan se hur flera av våra planerade projekt skulle se ut i stadsbilden. Hur skulle det se ut från ditt hem? I rummet finns även en modell av Karlstad byggd i trä.

Besöksvärd i rummet

I rummet finns en besöksvärd som kan svara på frågor och visa dig tillrätta. Det går också att boka besöksvärden för studiebesök för grupper i rummet. Du bokar ditt studiebesök via Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00 eller e-post karlstadskommun@karlstad.se.

Berätta vad du tycker

Har du besökt Karlstadsrummet och vill berätta för oss vad du tycker om rummet eller ge oss förslag på förbättringar? Lämna gärna dina synpunkter via det här formuläret.

Audioguide

Lyssna på utställningen med din egen mobil. Hörlurar finns att låna hos besöksvärden. 

Till audioguiden

Trämodell över Karlstad

Välkommen att kontakta Karlstads kommun


Har du frågor eller synpunkter? Ring, mejla eller besök vårt Kontaktcenter så hjälper vi dig. I Karlstadsrummet finns en besöksguide som kan visa dig tillrätta och svara på frågor.

Telefon: 054-540 00 00
E-post: karlstadskommun@karlstad.se
Besöksadress: Entréplanet i Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26

Du kan också kontakta oss via vårt webbformulär på karlstad.se.