Uppleva och göra

Biblioteken i Karlstad

Bibliotekarie visar e-böcker i iPad för en biblioteksbesökare.

På biblioteken kan du låna böcker, filmer, musik, tidskrifter med mera. Du kan också använda Internet, söka i databaser, släktforska, låna dator, läsa dagstidningar eller bara sitta och njuta. Har du dator och Internet så kan du använda biblioteket dygnet runt.

Med anledning av coronaviruset har vi gjort ändringar i en del av våra program. Läs mer här i nyheten som uppdateras löpande. 

Biblioteken i Karlstad har i övrigt öppet som vanligt. Du som är frisk är välkommen att ta del av våra bibliotek! Visar du några sjukdomssymptom ber vi dig vänligt att respektera vår personal och andra besökare och stanna hemma. Även du som är över 70 rekommenderas av folkhälsomyndigheten att hålla dig hemma. 

Tio bibliotek i Karlstad

I Karlstads kommun finns tio bibliotek: Stadsbiblioteket och biblioteken i Edsvalla, Kronoparken, Molkom, Skattkärr, Skåre, Vålberg, Våxnäs, Väse och Älvsbacka.  Alla bibliotek utom Älvsbacka har wi-fi. 

Vill du veta vad som händer på biblioteken kan du kolla i vår kalender här.

Biblioteket hemifrån

Med en dator och Internet kan du söka, låna om eller reservera böcker var du än är. Du kan också fråga biblioteket on-line, låna e-böcker och e-musik, söka i databaser och mycket mer. Det enda du behöver är ett lånekort och en pinkod. Om du vill använda våra e-tjänster loggar du in med dessa uppgifter på bibliotekvarmland.se .

Du kan också strömma film hemifrån via biblioteket med vår tjänst Cineasterna. Du som har lånekort i Karlstad kan se på film direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Du loggar in på cineasterna.se Det enda du behöver är ett lånekort och en pinkod 

Uppdaterad den