Uppleva och göra

Välkommen till Karlstad!

Fyra cyklister som tittar på en karta

Varmt välkommen till Karlstad – staden med den glada solen! Karlstad är Värmlands största stad. Du som besökare upptäcker snart att Karlstadsborna är öppna och gästvänliga. Vi hoppas att du ska få en fin vistelse i vår stad.

Turistinformation på webben

För dig som reser in utifrån eller njuter av semestern på hemmaplan kan det vara bra att känna till att Karlstads kommuns officiella besökssida för turister heter visitkarlstad.se. Här hittar du allt ifrån spännande evenemang till härliga vandringsleder.

Visit Karlstad i sociala medier 

Du hittar nyheter, bilder och inspiration för besökare på Visit Karlstads Facebook och Instagram

Besöksservice

För att turistinformation ska vara med tillgängligt för besökare finns det 47 stycken turistserviceplatser runt om i vår kommun. På Karlstads kommun officiella besökssida hittar du alla besöksserviceplatser.

Möten i Karlstad

Karlstads Convention Bureau är ett kostnadsfritt stöd som tagits fram för att hjälpa besöksnäringen att navigera bland Karlstads stora utbud av hotell och mötesanläggningar. 

Boka och hyra lokal i Karlstad

Karlstads kommun har också ett stort antal lokaler som privatpersoner och föreningar kan hyra. Här hittar du mer information om hur du kan boka och hyra kommunens lokaler.

Uppdaterad den