Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Vinnare Årets Sola

Här presenteras vinnarna av Årets Sola.

Årets Sola 2023 - Sandra Boström

Sandra Boström, Årets Sola 2023, med priset i handen.
Sandra Boström, Årets Sola 2023.

Motivering:

Sandra Boström har skapat en oas mitt i stan för cirkulärt mode, en plats där människor känner sig hemma och gärna slår sig ner för en kopp kaffe. Oavsett ekonomiska förutsättningar kan alla vara med och bidra samt ta del av konceptet som ligger helt rätt i tiden. Sandra var tidigt aktiv för att minska konsumtion av nyproduktion. På Rekoroben kan man både hyra och köpa secondhand kläder. Sandra lyssnar in konsumenterna och bygger sitt företag efter vad hon får till sig. Hon vill hela tiden utveckla verksamheten framåt och möter alla med ett glatt humör och en glädje som smittar av sig.

Årets Sola 2022 - Arne Ericson

Arne Ericsson

Motivering:

Med stort engagemang och nytänkande skapar Arne Ericson bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället. Med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa genom sitt arbete på Stadsmissionen i Karlstad. Arne ser människan i eländiga situationer och bidrar genom kreativitet och nytänkande till ett bättre samhälle.

Årets Sola 2021 - Ia Pettersson Testouri

Ia Pettersson
Ia Pettersson

Motivering:

Ia Pettersson Testouri driver Dansstudion i Karlstad sedan 1995. De sista tio åren har hon jobbat mycket med barn och ungdomar med funktionsvariationer och med integrationsprojekt. Hon har skapat dansmöten och arrangerat föreställningar som ger människor möjlighet att växa och utvecklas. Ia är alltid tålmodig, påhittig och vänlig, både mot sina dansare och mot alla runt omkring sig.

Årets Sola 2020 - Linn Sönstebö Mossberg

Linn

Motivering:

Linn Sönstebö Mossberg sprider glädje och upplevelser till både gamla och unga. Linn har utvecklat Gamla Kraftstationen till ett fantastiskt besöksmål i Karlstadsregionen och gett människor som står långt från arbetsmarknaden framtidstro och hopp. Verksamheten har ett stort socialt engagemang och har under åren utvecklats till en samlingspunkt för många olika aktiviteter.

Årets Sola 2019 - Anna Beck

Anna Beck

Motivering:

Paracyklisten Anna Beck är en inspirerande person som genom sitt
engagemang förmedlar att det är möjligt att förverkliga sina mål och
drömmar. Hon jobbar aktivt med föreläsningar för att alla barn och unga ska kunna ingå i idrott eller andra sociala sammanhang oavsett
funktionsnedsättning eller inte. Anna är en förebild som genom idrotten visar att det som verkar omöjligt kan bli möjligt. Hon har ett stort hjärta som
brinner för barn och ungas rättigheter i samhället.

Årets Sola 2018 - Soran Afrasiabi

Soran Afrassabi

Motivering:

Soran Afrasiabi är en mycket hängiven pedagog, vilket han dagligen visar som lärare på en mellanstadieskola i Karlstad. Han ger medarbetarna en positiv inställning till det svåra. Soran är med och driver spontanidrott för alla på Kronoparken, han fångar upp de killar och tjejer som kanske inte vågar, platsar eller har ekonomi att delta i andra föreningars verksamhet. Soran är en ung kille som bjuder på sig själv och som tror på alla människor. Han är en god människokännare med ett varmt hjärta och en stor portion av empati.

Årets Sola 2017 - David Mathiasson

David Mathiasson

Motivering:

David Mathiasson har på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige. David ser möjligheter, tänker stort och entusiasmerar till okonventionella samarbeten. Efter ett möte med David har man alltid ett leende på läpparna och är full av energi.

Årets Sola 2016 - Marie Niljung

Marie Nilljung

Motivering:

Marie Niljung är volontär inom Suicide Zero, en ideell organisation som verkar för att förhindra självmord. Hon ville göra något nytt för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Det resulterade i musikgalan Våga Fråga! som arrangerades i Karlstad sommaren 2015 - syftet var att musiken skulle bidra till att lätta på de tabun som finns runt dessa frågor.
Genom ett enträget och entusiastisk arbete samlade hon artister och sponsorer och har genom olika aktiviteter nått ut brett både genom personliga möten, samtal och via media. Galan samlade nästan 400 personer och totalt fick de in 205 000 kronor som gick direkt till Suicide Zeros ideella arbete.

Marie Niljung har ett stort engagemang i arbetet med att sprida kunskap om självmord där Värmland ligger högt i den stigande statistiken. Maries energi och goda människosyn gör att det känns hjärtligt och ärligt i möten med henne, men hon jobbar också ständigt med att öka resurserna för att fler ska få kunskap om hur man ska arbeta för att hjälpa personer som vill ta sitt eget liv. Maries engagemang har bidragit till att frågan kommit i centrum.

Årets Sola 2015 - Linda Modin Klemner

Motivering:

Linda har genom sitt entreprenörskap i form av den årliga Barnmässan bidragit till att skapa attraktivitet för Karlstad riktad till framtiden i form av barnen. I sitt företagande har Linda inspirerat många barnfamiljer till att skapa en god framtid i Karlstadsregionen och dessutom bidragit till att vardagen blir bättre för de barn som behöver det mest.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida