Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Fem anledningar att arrangera evenemang i Karlstad

I Karlstad finns drivkraften, glädjen, engagemanget och den härliga publiken. Karlstad har en lång tradition av att erbjuda en rik variation av kultur- och idrottsevenemang och det har gett staden en bred erfarenhet av att samarbeta, arrangera och vara värd.

Fem anledningar att välja evenemangsstaden Karlstad

1. Värdskap – varmt sinne och stark vilja

Karlstad är staden med den glada solen. Karlstadsborna har ett varmt och öppet sinne och tar med glädje emot besökare. Vi samarbetar och arbetar praktiskt och lösningsorienterat med stora och små evenemang. Det finns en stark vilja att vara en riktigt bra evenemangsstad, både hos medarbetare, politiker, lokala myndigheter, näringsliv och ideella aktörer. Vår känsla för värdskap bidrar till att göra ditt besök i Karlstad trevligt och enkelt.

2. Nära till allt

Det är oftast nära till Karlstad. 65 procent av Sveriges befolkning når Karlstad inom tre timmar. Tack vare bra kommunikationer med buss, tåg, flyg och bil samt det fina läget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo är det lätt för besökare och deltagare att ta sig hit. I centrala Karlstad är det också nära till allt. Det är gångavstånd mellan arenor, hotell och restauranger. Dessutom är det alltid nära till parker och grönområden och till Klarälven och Vänerns blåa vatten. Karlstad är en levande stad med stort utbud av matupplevelser, shopping och roliga aktiveter.

3. Brett urval av arenor, spelplatser och boende

Urvalet av arenor, anläggningar och spelplatser är stort – utomhus eller inomhus, stort eller litet – Karlstad har en plats som passar för dig. Anläggningarna är moderna och här möter du kompetent och engagerad personal. Karlstad har en stor hotellkapacitet och kan rymma stora produktioner. Här finns dessutom många leverantörer för all den utrustning som en arrangör kan behöva. De olika spelplatserna ligger i eller i närheten av Karlstads centrum och gör det enkelt att förflytta sig.

4. Satsningar på ett hållbart samhälle

Karlstads kommun sätter miljöfrågorna högt på agendan och strävar efter att skapa ett mer hållbart samhälle. Karlstad har officiellt antagit arbetet med FN:s globala utvecklingsmål, Agenda 2030. Vi vill vara en destination som tar ansvar för turismens ekonomiska, sociala och miljömässiga påverkan, nu och i framtiden. Det betyder bland annat att verksamheten ska genomsyras av ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv och att vi helst ser möten och evenemang som gör ett uttalat hållbarhetsarbete.

Karlstads kommun och besöksnäringen rapporterar bland annat till Global Destination Sustainability Index Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här skiner Karlstad:

  • 97 procent av hotellen är miljöcertifierade.
  • 100 procent av Karlstads lokaltrafik drivs med förnybar energi.
  • I Karlstad är det nära till allt och det är lätt att promenera eller cykla mellan järnvägsstationen, hotellen och olika anläggningar.
  • Karlstad är en Fairtrade City.
  • Kranmärkt: Karlstad CCC, Samhällsbyggnadshuset och fyra förvaltningar inom Karlstads kommun är kranmärkta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

5. Erfarenhet, rutin och professionell hjälp

Vi har en bred erfarenhet och rutin att hjälpa arrangörer av både små och stora evenemang. I Karlstad kan du få rådgivning och lotsning av Företagsservice, arrangemangsenheten på kultur- och fritidsförvaltningen och projektledare för evenemang på kommunledningskontoret. Vi hjälper dig och ger vägledning under genomförandets alla faser. Vi satsar på kreativa lösningar och strävar efter att göra anpassningar för varje evenemangs specifika behov.

Tidigare arrangörer berättar om Karlstad

”När vi arrangerade Friidrotts-SM 2019 hade vi ett nära samarbete med kommunen genom hela projektet. Det vi uppskattade mest var helhetsgreppet där vi vid regelbundna möten fick träffa alla kommunens instanser samtidigt. Det underlättade såklart för oss som projektägare – alla hade samma grund att stå på informationsmässigt och det gav en effektiv och kreativ miljö. Tillsammans skapade vi ett minnesvärt Friidrotts-SM i Karlstad!”

Johan Engberg, projektledare IF Göta Karlstad

“Karlstad är med sitt upptagningsområde alltid ett förstaval för oss på Blixten & Co när vi planerar våra turnéer och evenemang. Staden har allt som vi kan önska oss med möjligheter från intimare konserter till större arenaproduktioner. Vi upplever oss alltid välkomna och omhändertagna av både våra lokala samarbetspartners och publiken.”

Mikael Lindström, produktionsansvarig, Blixten & Co, konsertarrangör för bland annat Melodifestivalen

”Karlstad ligger perfekt geografiskt för stora arrangemang med Göteborg, Oslo och Stockholm inom tre timmar. Hotellkapaciteten är god och supporten från Karlstad som kommun är alltid på topp. Värmland är bra på värdskap och i Karlstad skiner ju även alltid solen!”

Glenn Olsson, vd, Svenska rallyt och Klarälvsloppet

”Vi kan varmt rekommendera Karlstad som evenemangsstad! Kontakten med eventbolaget och kommunen har varit positiv med ett tätt samarbete för att hitta de bästa lösningarna för de utmaningar som ett arrangemang i den här storleken medför. Den nära kontakten gjorde att saker som behövde hanteras under arrangemanget löstes på bästa sätt men framför allt: med en positiv inställning! Att solen alltid lyser i Karlstad gäller både den fysiska solen och den inre hos Karlstadsborna. Närheten i Karlstad och den vackra miljön i och runt stadskärnan gjorde upplevelsen för våra deltagare väldigt positiv. Vi hade härliga sommarkvällar med fullsatta läktare, musik och boule i världsklass!”

Marie Björklund, Svenska Bouleförbundet

Tidigare evenemang i Karlstad (i urval)

2019: Abundance – International Dance Festival
2019: Baltic Sea Youth Games
2019: Sola Springmeet (återkommande)
2019: Friidrotts-SM
2019: Karlstad Grand Prix (återkommande)
2019: Putte i Parken
2019: Bob Dylan
2019: Rally Sweden
2018: Melodifestivalen, delfinal 1
2018: Para-VM i fotboll, INAS
2015–2016: The Island Festival, David Guetta (2015)

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida