Skapande

Dagläger, workshops och kulturaktiviteter med anmälan

Det finns dagläger och workshops i sommar för dig som gillar rollspel, spelkodning, dans och teater. Dessa läger kräver att du anmäler dig i förväg.

Rollspelskurs Dungeons and Dragons

Under fyra dagar lär vi oss spela det populära rollspelet Dungeos and Dragons.Vid första tillfället kommer vi att skapa era karaktärer. Resten av veckan spelar vi ett spännande äventyr, lär oss regler och hur man rollspelar sin karaktär.

Kursen är gratis, material ingår och vi bjuder på fika.

Rollspelskurs Dungeons and Dragons

Kursen är gratis, material ingår och vi bjuder på fika.

Koda ditt eget spel

Temat för aktiviteten är spel och berättelser. Du kommer att få lära dig koda och skapa ett eget spel i kodverktyget Scratch. Genom olika kreativa övningar och lekar kommer du få bygga upp din spelberättelse. Vi gör sedan så att din berättelse kommer till liv och blir ett spel.

Sommarlovskurs- DIY Fuzzpedal och kontaktmikrofon

För hand och med få komponenter bygger vi en enkel fuzzpedal och en kontaktmikrofon. Vi testar vår fuzzpedal med en gitarr och går igenom hur den fungerar. Med vår egenbyggda mikrofon plockar vi upp ljud i närområdet med hjälp av inspelningsverktyg (zoomar) och klipper ihop en liten komposition i ett ljudprogram. Kursen leds av Linnea Jansson som är utbildad inom ljudteknologi och har en pedagogisk examen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Byggleksläger på Karmen

Kom och lär dig bygga på parkleken Karmen unde rsommarlovet. Bygglekslägret introducerar barnen i att använda enklare verktyg och byggmaterial och tillsammans bygger vi enklare kojor med mera. Mellanmål ingår.

• Ålder: 8-12 år.
  • Kostnad: gratis.
  • Tid: 27-30 juni klockan 10.00-14.00..
  • Plats: Parkleken Karmen, Våxnäs.
  • Anmälan: senast 19 juni via mejl karmen.parklek@karlstad.se. Vi behöver veta ålder, namn, telefonnummer till vårdnadshavare, och allergier.

• Ålder: 8-12 år.
  • Kostnad: gratis.
  • Tid: 18-21 juli klockan 10.00-14.00..
  • Plats: Parkleken Karmen, Våxnäs.
  • Anmälan: senast 10 julii via mejl karmen.parklek@karlstad.se. Vi behöver veta ålder, namn, telefonnummer till vårdnadshavare, och allergier.

Teater på Tempelriddaren

Du och andra teaterkompisar får under veckan tillfället att skapa en mindre föreställning som ni tillsammans improviserar/repeterar fram med hjälp av teater -och dramapedagogiska övningar. Under veckan kommer vi jobba med lekar, övningar och verktyg för att du skall vänja dig vid att stå på scen och agera.
Alla i gruppen kommer att få spela roller i ett skådespel vi gör tillsammans. Vi önskar därför att ni som anmäler er avser att vara med från början till slut. Som avslutning på veckan kommer du och dina gruppkamrater spela upp en föreställning inför inbjudna nära och kära.

Teater på Tempelriddaren

Dansläger

Kom och dansa, prova olika dansstilar och lär dig en dans som du kan visa upp senare. Vi bjuder på pyssel och lek och kanske en film om det regnar. Vi kommer att vara inne i våra fina danssalar och ute i vår trädgård. Ta med träningskläder och gympaskor.

• Ålder: 6-12 år.
  • Kostnad: gratis.
  • Tid: 30 juli - 4 augusti klockan 09.00-14.00..
  • Plats: Kultur, dans och aktivitetsföreningen i Värmland, Axgatan 1.
  • Anmälan: senast 20 juli till 070- 310 06 05.
  • Kontakt: Maria Thorolf, 070 - 310 06 05.

• Ålder: 8-12år.
  • Kostnad: gratis.
  • Tid:8-11 augusti klockan 10.00-14.00..
  • Plats: Parkleken Karmen, Våxnäs.
  • Anmälan: senast 31 julii via mejl karmen.parklek@karlstad.se. Vi behöver veta ålder, namn, telefonnummer till vårdnadshavare, och allergier.

Sidan publicerad: 2023-05-03

Sidan uppdaterad: 2023-05-29

Hittade du rätt information på sidan?