Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kommunens bolag

Här hittar du information om de bolag som kommunen äger och driver.

Karlstads Bostads AB

KBAB hyr ut cirka 7 500 lägenheter och studentbostäder i alla former och storlekar överallt i Karlstad. Vår ambition är att skapa hem med livskvalitet för Karlstadsborna, vilket innebär att vi tar hand om våra hus och arbetar för att våra hyresgäster ska trivas på bästa sätt. Genom nybyggnation och vårt engagemang i samhällsoch miljöfrågor är vi också en aktiv part i utvecklingen av Karlstad som en bra stad att bo och leva i.

Exempel på yrken
Bovärdar, fastighetsekonomer, fastighetsförvaltare och byggprojektledare.

Fråga om jobb
Karin Erlandsson, kbab@karlstad.se

Karlstads Bostads AB:s webbplats

Karlstads El- och Stadsnät AB

Vi på Karlstads El- och Stadsnät bygger och tar hand om elnätet och stadsnätet i Karlstad. Vi
ansvarar för mätning av den el som våra kunder använder och för att erbjuda ett öppet fibernät med intressanta tjänster till alla Karlstadsbor. Vi jobbar för en effektiv och miljömässig energianvändning, medverkar till möjligheter för lokal elproduktion och arbetar med elbilsladdning och bredbandstjänster inom bland annat vården. Vårt arbete ska göra att Karlstadsborna känner att de är i trygga händer när det gäller elnät och stadsnät.

Exempel på yrken
El- och fibermontör, planerare, driftpersonal, tekniker och administrativa tjänster som till exempel kommunikatör och ekonomer.

Fråga om jobb 
Patrik Haasma, 054-540 73 89, patrik.haasma@karlstad.se

Karlstads El- och Stadsnäts webbplats

Karlstads Energi AB

Här får du arbeta med hållbarhet på riktigt. Vi förser Karlstadsborna med värme från de värmländska skogarna och förnybar el samt ansvarar för renhållningen i kommunen. Vi är hållbara, nära och framåt.

Exempel på yrken
Drifttekniker, affärsutvecklare, kommunikatör, kundservicemedarbetare, ekonom, sophämtare och el- och instrumenttekniker.

Fråga om jobb
Camilla Christensen, 054-540 71 67, camilla.christensen@karlstad.se

Karlstads Energis webbplats

Karlstads Parkerings AB

Karlstads Parkerings AB (Parkab) förvaltar de tomtparkeringar som finns inom centrala Karlstad. De flesta parkeringar används till allmänparkering medan en del hyrs ut till arbetsplatsparkering.

Exempel på yrken
Parkeringsvakt

Fråga om jobb
Susanne Edsgård, susanne.edsgard@karlstad.se

Karlstad Airport AB

Bolaget Karlstad Airport driver flygplatsen som ligger strax norr om Karlstad. Härifrån går daglig reguljär trafik till bland annat Arlanda, samt lågprislinjer och chartertrafik till ett stort antal destinationer runt om i världen. På flygplatsen finns även annan flygrelaterad verksamhet som Region Värmlands ambulanshelikopterstation, brandflyg samt ett antal privata flygplansägare som hyr in sig i hangarer på området.

Exempel på yrken
Airport officer, traffic officer, servicemedarbetare och stabspersonal.

Fråga om jobb
Telefonnummer: 054-540 77 14

Karlstad Airports webbplats

Mariebergsskogen AB

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark och Värmlands största besöksmål. Bolaget arbetar för besökarna och sköter parkens fastigheter och grönytor, djurparken Lillskogen, Naturum Värmland, kiosk, kaféer, bangolf, skridskobana, bad- och lekplatser.

Mariebergsskogen AB genomför även olika arrangemang som till exempel valborgsfirande, julmarknad och konserter samt håller naturguidningar och tar emot konferenser. Parken är öppen alla dagar och har fri entré.

Exempel på yrken
Kafé- och försäljningspersonal, vaktmästare, parkarbetare, naturvägledare, djurvårdare och tågchaufförer till rundturståget.

Fråga om jobb
Maria Johansson, 054-540 27 58, maria.johansson4@karlstad.se

Mariebergsskogens webbplats