Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Bullet journal

Våga - en normbrytande mötesplats

Våga är en normbrytande mötesplats som riktar sig till dig som identifierar dig som tjej eller ickebinär och är i åldern 13-25 år. Vi har våra lokaler på andra våningen i huset på Tolvmansgatan 2

Öppettider

Tisdag - onsdag 15 - 21

Utbud

  • Skapanderum
  • Spelrum
  • Verksamhetskök
  • Mötesrum
  • Klädotek - möjlighet att låna kläder.

Klädotek

I Vågas klädotek kan du kostnadsfritt låna kläder - precis som du lånar böcker i ett bibliotek. Vi har massor av kläder som är högtidliga, formella, festliga, ovanliga, galna och massa annat. Vi har även skor och accessoarer.

Vågas klädotek är öppet när Våga är öppet.

Låneregler

  • Du får låna max fem plagg per gång.
  • Lånetiden är tre veckor för vanliga kläder och en vecka för balkläder
  • Du måste tvätta plaggen innan du lämnar tillbaka dem
  • Du är ansvarig för de plagg du lånar

Varför ska jag låna kläder?

Kläder har stor miljöpåverkan. I Sverige köps i genomsnitt nästan 14 kilo nya kläder och textilier per person och år. Nästan en tredjedel av det som köps används inte och i genomsnitt slängs åtta kilo textil per person och år i soporna trots att en stor del av dessa kläder skulle kunna användas längre. Det finns inte oändliga resurser för att tillverka kläder. Det går inte att odla så mycket bomull så att alla i världen kan konsumera t-shirtar på samma sätt som vi gör i Sverige – det skulle inte bomullen räcka till. (Källa: Naturskyddsföreningen)

Vi vill uppmuntra alla att fundera på sin egen konsumtion och på vilka effekter det har på klimatet.

Kläder kan vara ett roligt intresse eller en nödvändighet. Det finns många situationer där de kläder vi har bara används vid ett fåtal tillfällen; bröllop, student, begravning, jobbintervju, bal, skolavslutning med mera. Att låna kläder är ett sätt att slippa köpa plagg till alla dessa tillfällen. Bra för både plånbok och miljö!

Vill du skänka kläder till Klädoteket?

Vi tar gärna emot hela och rena kläder, så att andra kan använda det du inte längre vill ha.

Kontakt

vaga@karlstad.se,  054-540 25 33

Kontakt och besöksadress

Tolvmansgatan 2 vaga@karlstad.se, 054 540 - 25 33

Följ oss

Sidan publicerad: 2023-03-03

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?