Idrottsanläggningar och hallar

Utegym

Utegym Skutberget

Karlstads kommun har tio utegym som alla invånare har fri tillgång till.  I anslutning till utegymmen finns alltid någon form av motionsspår.

Vi håller på att uppdatera sidan om utegymmen till en bättre sida - tills det är klart finns lite information om varje utegym på den här sidan.

Gubbholmen

Gubbholmen är det mest centrala utegymmet i Karlstad. Här har du tillgång till redskap som liggande stege, axelpress, chins och en trappa. Det finns också en yta att stretcha på. Redskapen är gjorda av stockar. En slinga på en kilometer sträcker sig runt Gubbholmen vilket gör det enkelt att träna intervaller, jogga eller ta en promenad. Föreningen IF Göta är medfinansiärer till gymmet.

Skutberget

På Skutberget finns utegymmets redskap utplacerade efter ett motionsspår på 5 kilometer. Det finns två stationer efter spåret där du bland annat kan träna marklyft, dips, rodd och knäböj. Redskapen är även här tillverkade av stockar.

Borgmästarholmen

Ligger utmed Sola-promenaden i Karlstads centrum. Utegym i trä. Marken är täckt med flis.

Tuggelite

Ligger längs med Tuggelitevägen. Utegym i trä. Marken är täckt med flis.

Väse

Vid Vilda parken i närheten av vattentornet. Utegym i trä. Marken är täckt med flis.

Vålberg

Ligger vid elljusspåret. Utegym i trä. Underlaget är gräs.

Frödingshöjd

En hinderbana vid Kronoparkens elljusspår. En lite tuffare hinderbana längs med elljusspåret.

Karlstads universitet

Ett utegym på Kronoparken mellan universitetets idrottshall hus 7 och hus 21. Ett samarbete mellan Karlstads kommun, Karlstads universitet och Akademikerhus. 

Sundstabadet

En crossfit-box i stål. Här finns högtalare att koppla upp sig mit via Bluetooth. Underlag gummiasfalt.

Wennbergparken

Ett utegym i Viken med fokus på rörlighet och balans. Ett utegym som passar alla. Underlag stenmjöl och gummiasfalt. Driftas av Handikappföreningarna Karlstad.

 

Uppdaterad den