Idrottsgymnasiet

Idrottsgymnasiet

Friidrott Henrik Larsson

Idrottsgymnasiet i Karlstad är till för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en förstklassig idrottsutbildning, oavsett målsättning och ambition. 

Vårt Idrottsgymnasium består av riksfriidrottsgymnasium (RIG) samt nationella idrottsutbildningar (NIU) i amerikansk fotboll, fotboll och golf. Alla idrotter går att kombinera med vår lokala idrottsutbildning - idrottsfördjupning. 

Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU)

Hos oss kan du under tre år kombinera studier och idrott. Din ambition och vår gemensamma målsättning är grundbulten i idrottgymnasiets verksamhet. Våra nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU-utbildningar) riktar sig till dig som tänker dig en nationell idrottskarriär och vi rekryterar elever både lokalt och regionalt. Verksamheten är självklart godkänd av Skolverket och berörda specialidrottsförbund.

RIG och NIU kan kombineras med programmen som är listade här nedan. I idrottsklasserna är det förbestämt att du läser en viss inriktning på programmet, till exempel inriktning Naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet.

Idrottsfördjupning inom din idrott

Hästsport, kampsport, motorsport - oavsett idrott kan du hos oss få en idrottsutbildning med högkvalitativa förtecken.

Lagidrotter, individuella idrotter samt parasport är varmt välkomna till oss! Genom det individuella valet och kurserna inom Idrott och hälsa, får du läsa 300 poäng idrottsfördjupning och satsa vidare inom din idrott.  

Idrottsfördjupning kan kombineras med samtliga program förutom Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet. 

Hela människan hela vägen

Ett centralt mål med verksamheten är utveckling av hela människan det vill säga att elevens mentala, sociala och fysiska behov och färdigheter ska tas tillvara på bästa möjliga sätt både i skola och idrottssammanhang. Vårt idrottsgymnasium ska kännetecknas av goda relationer och en nära samverkan mellan elever, lärare, familj och förening.

Uppdaterad den