Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Stipendier

Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag för dig som studerar. När det finns stipendier att söka annonseras de här på webben och ibland i Nya Wermlandstidningen, Värmlands Folkblad och våra sociala medier.

Stipendier

Varje stipendiefond har särskilda regler som bestäms av den som donerat pengarna. Sådana regler kan till exempel vara att stipendiet gäller för en viss utbildning, att stipendiaten måste komma från en viss plats eller uppfylla andra krav som donatorn har bestämt.

Allmänna ansökningar om stipendier eller ansökningar som kommer till kommunen vid fel tidpunkt skickas tillbaka till den sökande.

Sökbara stipendier

Höstens sökbara stipendium är:

  • Stiftelsen Frida och A O Ringqvists minnesfond. Ansökningsperioden är från och med den 4 september till och med den 22 oktober.
  • Okänd donator tidigare samt nuvarande elever vid Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Ansökningsperioden är från och med den 9 oktober till och med den 12 november.

Du kan söka stipendiet om du studerar handel eller ekonomi och är folkbokförd i Karlstads kommun eller Söderköpings kommun. Ansökningsperioden är från och med den 4 september till och med den 22 oktober.

Stipendiet kan sökas av både gymnasiestuderande och universitets/-högskole/- och yrkeshögskolestuderande.

År 2023 finns 1 284 453 kronor att fördela på antalet behöriga sökande.

Du får besked om du beviljas stipendiet i slutet av november 2023.

Sidan uppdaterad: 2023-03-03

Hittade du rätt information på sidan?

Innehåll på sida