Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
7,6
Örsholmens badplats

Örsholmsbadet

Örsholmsbadet vid Örsholmstjärn är en barnvänlig badplats med sandstränder och stora gräsytor. Badet består av två badområden som båda har sandstrand. Intill stränderna finns stora gräsytor för solande, lek och spel.

Fakta om badplatsen

Fakta

Brygga

Omklädningsmöjligheter

Grillplats

Sopkärl

Toalett

Närhet till café/kiosk

Hopptorn

Ta dig dit

Cykelavstånd till Karlstads centrum

Tillgänglighet med buss

Parkering

Tillgänglighet

Ramp ner i vattnet

Tillgänglighetsanpassad toalett

Tillgänglighetsanpassad parkering

Brygga med ponton och personlift

Badtrappa för rörelsehindrade

Soldäck för rullstol

Spång från parkeringen ner till vattnet

Stenmjölsgång

Intresserad av

Vinterbad

Simskola

Tillgänglighetsanpassat

Tillgänglighetsanpassningar

Vid det mindre badområdet finns en L-formad brygga med ponton och personlift du kan sänkas ned i vattnet med. Fotbollsklubben FBK förvarar stolen till liften. Ring dem på telefonnummer 076-1039526 eller 070-3444393 för att få stolen.

Det finns en badtrappa för rörelsehindrade vid bryggan. Den består av flera trappsteg du kan sitta på, där du med egen kraft förflyttar dig ner i vatten ett steg i taget.

Det finns en ramp ner till vattnet. I vattnet finns det en bänk som du kan sitta i och doppa fötterna. På stranden är det ett soldäck för rullstolar med solskydd.

Vid det större badområdet finns det en spång för att kunna ta sig ner till vattnet från parkeringen. Det finns även ramp du kan ta dig ned i vattnet med. En stenmjölsgång binder ihop båda badområdena, så att alla kan ta sig från det ena badområdet till det andra.

Permanent brygga

I vattnet finns en stor badbrygga som ligger i året runt. Bryggan är H-formad med två 50 meter långa bryggor som binds ihop av en 25 meter lång brygga i mitten. Att bryggan på Örsholmen är H-formad innebär att den bildar en simbassäng på 25 meter vilket gör att man kan motionssimma och ta simmärken på en uppmätt bana.

Hopptorn på 3 meter

Utanför den H-formade bryggan vid det större badområdet placeras ett hopptorn på 3 meter. När hopptornet är på plats är det viktigt att alla visar hänsyn till varandra och är uppmärksamma. Tänk på att inte hoppa när någon är under hopptornet.

Populärt område för träning

Tjärnet är ett populärt tillhåll för vattenskidåkare. I området finns också flera stora fotbollsplaner där det pågår mycket träning, matcher och turneringar under sommarhalvåret. Örsholmsbadet ligger i ett grönområde invid industriområdet Örsholmen i östra delen av Karlstad. Örsholmen ligger mitt i Klarälvsdeltat och ansluter till Vänern, men badplatsen är vid den lilla tjärnen mitt i området.

Kiosken drivs av fotbollsklubben.

Vinterbad

Under december till mars finns det möjlighet att vinterbada här. När det är is finns en träponton intill bryggan med en öppning och lucka för en isvak. Vaken kontrolleras av kommunen en gång per vecka.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Örsholmsbadet ligger cirka 2,5 kilometer öster om Karlstad centrum. Det går fina gång- och cykelvägar fram till badplatsen, och Karlstad stadsbuss har hållplatser i närheten. Kommer du med bil så följer du Hammaröleden, väg 236, och svänger av mot Örsholmens industriområde. Följ Västanvindsgatan och ta vänster in på Fällevägen enligt skyltar mot bad och Örsholmens IP. Det finns fri parkering i anslutning till badet. Parkera gärna intill fotbollsplanerna så är det en kort promenadväg till stranden. Du kan även parkera vid det stora badområdet, där finns det 28 parkeringsplatser och två parkeringsplatser för rörelsehindrade. Där finns det även ett cykelställ med plats för 20 cyklar.

Karta

Du kanske också är intresserad av

Orrholmens badplats

Orrholmens badplats

Orrholmens badplats vid Vänern har sandstrand och stora gräsytor. Här är också nära till en populär parklek.

Badplatser

Skutbergets badplats

Skutbergets badplats

Skutberget är en stor och mycket populär badplats vid Vänern, med både klippor och sandstränder. Delar av badplatsen är tillgänglighetsanpassad.

Badplatser

Mangenbaden

Mangenbaden

Mangenbaden är en stor badplats vid sjön Mången. Här finns långsträckt sandstrand, ett café och en minigolfbana.

Badplatser

Sidan uppdaterad: 2024-04-19

Hittade du det du sökte på sidan?