Gymnasieskola

Vällagad mat varje dag på gymnasieskolorna

På gymnasiet erbjuder vi vällagad mat varje dag. På den här sidan kan du läsa om hur vi arbetar med skollunchen. Har du funderingar är du välkommen att kontakta oss som arbetar på skolrestaurangerna.

Information med anledning av corona: Skollunch erbjuds även under distansstudierna

Från och med måndag den 7 december kommer skolmatsalarna att vara öppna skoldagar mellan klockan 11-12.15. Karlstads kommuns gymnasieeleverna erbjuds att välja mellan två maträtter varav en är vegetarisk. Eleverna får välja att äta i matsalen om det finns plats och det inte uppstår trängsel. Annars erbjuds de att ta med matlådan. De elever som önskar får ta med två matlådor var för kommande distansstudiedagar.

Matsedeln som vanligtvis publiceras på karlstad.se kommer att tas bort tillfälligt. Det på grund av att det är svårt för köken att planera maten i förväg innan de vet hur stort behovet är. Varje enskild skola bestämmer vad de ska servera för mat.

Tre maträtter 

Varje dag erbjuds alltid tre rätter varav en är vegetarisk, en näringsrik salladsbuffé, mjukt och hårt bröd, ekologisk mjölk och vatten.

På menyn står både svensk husmanskost och mat som är populär just nu. Du kan också komponera din egen måltid både av de olika rätter som serveras samt salladsbuffén som bland annat innehåller bönor och pasta.

Matsedeln är varierande med mycket ekologiskt och närproducerat

Matsedeln är anpassad till målgruppen där vi varierar rätter, nya trender kommer till, och eleverna har möjlighet att lämna önskemål i matrådet. Vi lagar nästan all mat från grunden och använder så mycket ekologiska produkter som möjligt. Karlstads kommun är med i ett nätverkssamarbetet som syftar till att samverka med odlare och mathantverkare i närområdet.

Här kan du se matsedeln för de kommunala gymnasieskolorna.

Gratis skolmåltid

Skollunchen kostar ingenting för dig som gymnasieelev. 

Specialkost

Om du av medicinska, religiösa eller etiska skäl behöver anpassad skollunch så går det att ordna.

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med specialkost.

Matråd

Tillsammans med eleverna vill vi skapa den bästa skollunchen. Vid varje gymnasieskola finns därför ett matråd där eleverna får möjlighet att påverka och vara delaktiga i beslut som handlar om skollunchen.

Tyck till om skolmåltiderna

Behöver du komma i kontakt med någon av skolrestaurangerna är du välkommen att kontakta oss via Kontaktcenter.

Uppdaterad den