Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Love har hittat hem i hemtjänsten

{"X":0.1225,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Våra hemtjänstmedarbetare trotsar ur och skur, eller strålande sol, för livsviktiga insatser. Love Rundberget på enhet tolv är en av dem.

Sedan februari 2022 är Love en våra 650 medarbetare som jobbar i Karlstads kommuns hemtjänst. I ur och skur skapar han och hans kollegor bättre dagar för våra äldre eller sjuka Karlstadsbor.

När Love började på sin enhet hade han ingen tidigare erfarenhet av vården - men var väl bekant med serviceyrket. Allt från hotell till matbutik, där det innebär mycket kundkontakt.

– Men det här är det första jobbet som jag känner mig viktig och får göra något som betyder något, det går inte ens att jämföra med tidigare jobb. Jag har haft tur och verkligen hittat "hem" i att få jobba i hemtjänsten. berättar Love.

"Du får vara beredd på allting när du öppnar dörren"

Att jobba i hemtjänsten betyder att ingen dag är den andra lik. Det är många olika kunder och situationer att växla mellan.

– Du får vara beredd på allting när du öppnar dörren. Det kan absolut inträffa svåra och pressade situationer där du behöver vara beredd på att agera snabbt, men samtidigt behålla lugnet.

Trots att jobbet kan bli ett tungt arbete, poängterar Love att det finns betydligt fler fördelar och positiva upplevelser inom hemtjänsten.

– Många kunder ser man verkligen fram emot att få knacka på dörren hos. Allt eftersom hittar man ju en rutin, jag och kunden tillsammans, då flyter dagarna på riktigt bra. Vissa stunder känns det knappt som ett jobb för att det blir så lättsamt och roligt.

Den gemensamma styrkan finns i hemtjänsten

När Love eller hans kollegor börjar närma sig slutet på sitt pass brukar dom ringa runt och stämma av att allt går bra. En styrka i hemtjänstens sätt att samarbeta enligt Love.

– Vi kollar alltid läget med varandra om allt är i sin ordning och hjälps åt om det behövs. Du är inte ensam och vi ska ha ett bra teamwork.

Love minns tillbaka på sin första riktiga dag efter introduktionsdagarna. Även om det inte hade uppstått något problem hemma hos kunderna hamnade han efter tidsschemat. Stressen började krypa fram.

– Då fick jag ju ett samtal av min kollega som erbjöd sig att ta några av besöken jag hade kvar och jag blev så lättad. Istället för att sitta ner och ta en kaffe så såg han till att vi kom i mål som en grupp, berättar Love.

Vad vill du säga till dina hemtjänstkollegor där ute?

– Du, jag och vi alla gör ett jättebra och otroligt viktigt jobb. Jag är tacksam över att ha så positiva och hjälpsamma kollegor både på min enhet och dom andra enheterna som ställer upp när vi behöver varandra. Och glöm inte inställningen att "varje dag ska bli lite roligare än igår."

Fakta

Namn: Love Rundberget

Ålder: 20 år

Jobbar som: Vårdbiträde på hemtjänsten

Fritidsintressen: Styrketräning

Familj: Mamma, pappa, plastföräldrar, lillebror, lillasyster och katten Stamkos (efter den kanadensiska hockeyspelaren)

Sidan publicerad: 2023-05-15

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?