Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Flicka klättrar i ett nät och en kvinna och pojke syns i bakgrunden

Museiparkens lekplats

Det här är en äventyrslekplats med något för alla åldrar. Här finns spännande lekredskap såsom linbana, karusell och vattenlek.

Fakta om lekplatsen

I närheten

Café

Toalett

Parkering

Belysning

Tillgänglighet

Tillgänglighetsanpassad gungsits

Framkomligt med rullstol

Tillgänglighetsanpassad sandlåda

Åldersgrupp

Yngre barn

Mellanstadiebarn

Äldre barn

Hela familjen

Typ av lekplats

Utflyktslekplats / stor

Vad finns vid lekplats

Linbana

Vattenlek

Stor fri yta

Lekvärden

Lekplatsen är uppdelad i två huvuddelar, en inre för de yngre barnen och en yttre för de äldre. För de yngre barnen finns bland annat lekhus, gungor, sandlåda med vattenlek.

Fart och spänning präglar utformningen för de äldre barnen. Det finns flera äventyrliga klätterställningar, en linbana och en stor gunga som går att snurra och svinga i alla riktningar.

Eftersom lekplatsen är en del av Museiparken finns det stora ytor att leka på för de som har mycket spring i benen eller för de som vill passa på att ha en picknick i det gröna.

Tillgänglighetsanpassning

Här finns flera lekredskap som ska passa barn med olika funktionsvariationer. Det finns till exempel en tillgänglighetsanpassad gungsits, sandleken går att nå med rullstol och en av klätterställningarna är delvis tillgänglighetsanpassad.

Hitta hit

Museiparkens lekplats är som namnet avslöjar en del av Museiparken i centrala Karlstad. Den ligger i anslutning till Stadsbiblioteket där du hittar både toaletter, café och bilparkering. På grund av sitt centrala läge är det också lätt att komma hit med hjälp av kollektivtrafik. Både vanliga bussar och båtbussar stannar i närheten.

Lekplats med gungor och klätterställningar i trä

Karta

Du kanske också är intresserad av

Klätterställning i form av en borg

Drottning Kristinas lekplats

Här finns bland annat en klätterställning i form av en borg, transportsystem för sand och vatten, pingisbord och basketkorg. Denna lekplats passar barn i alla åldrar.

Lekplatser

Flicka står vid en snurrande tavla

Mariebergsskogens Lekträdgård

I Lekträdgården finns mycket att upptäcka för både liten och stor. Lek tillsammans i tematrädgårdarna, balansera vid Hybelejens kvarn och bjud på ett gott skratt vid illusionspeglarna. Ta en paus vid den svalkande fontänen på sommaren och virvla runt som en snöflinga på isbanan på vintern – alla årstider har sin charm.

Lekplatser

Gungställning, klätterställning och linbana syns på håll

Mariebergsskogens lekpark

Lekparken ligger med utsikt över parken och Mariebergsviken. Här lockar linbanan och rutschkanor och gungor ger pirr i magen. Det finns grillplatser och gott om plats för picknick i det gröna.

Lekplatser

Sidan uppdaterad: 2024-06-12

Hittade du det du sökte på sidan?