Anhöriga och frivilliga

Anhörigstöd

Två personer som omfamnar varandra

Lever du med, eller stödjer en familjemedlem eller vän, gammal eller ung, som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom, psykisk ohälsa eller missbruk behöver stöd?

För att klara av att göra det behöver du ibland själv också få stöd. Oavsett om du är förälder, mor-eller farförälder, syskon, barn, make/maka, partner, sambo eller vän så finns Karlstads kommuns anhörigstöd till för dig.

Vi utgår alltid från din unika situation och dina behov. Anhörigstödet är en service till alla karlstadsbor och är helt kostnadsfritt. Du kan med förtroende vända dig till oss och låta oss se hur vi kan hjälpa just dig. Vi har tystnadsplikt.

Karlstads kommun har flera anhörigkonsulenter som är inriktade mot olika målgrupper.

Exempel på vad vi kan erbjuda

Samtal

Vi erbjuder samtal enskilt, i par- och familjesamtal eller i grupp.  

Kunskap

Anhörigstödet har lång erfarenhet av vad det innebär att vara anhörig. Vi erbjuder tematräffar, föreläsningar, utbildningar och vägledning.

Tematräffar, föreläsningar och aktiviteter

Tematräffar, föreläsningar och aktiviteter gör att du som anhörig kan få kunskap som ofta är nyckeln till att hantera ditt liv på ett bra sätt.

Ta del av kommande aktiviteter här

Vägledning

Vi kan hjälpa dig med vägledning och kontakter inom till exempel kommunen, landstinget och föreningar.

Personlig koordinator

Som förälder till ett barn under 18 års ålder med funktionsnedsättning kan du få hjälp av en personlig koordinator som kan vara en länk och koordinera samhällets stöd och insatser utifrån dig och din familjs behov.

Må bra som anhörig

Det är viktigt att du som anhörig tänker på att ta hand om dig själv. Du erbjuds därför möjlighet att delta i olika aktiviteter som handlar om att just du ska må bra.

Avlastning

Karlstads kommun kan erbjuda olika typer av avlastning för dig som är anhörig till någon som är långvarigt sjuk eller funktionshindrad. 

Anhörigstöd på nätet

För att du ska kunna ta del av anhörigstödet när du vill och kan, så erbjuder Karlstads kommun anhörigstöd på nätet genom e-tjänsten "En Bra Plats".

Här hittar du mer information om vår e-tjänst

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den