Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Tre kvinnor äter och pratar utomhus i trevlig miljö.

Boende i Karlstadsregionen

Här finns alla typer av boende – vid vattnet, på landet eller i staden. Du kan välja mellan befintliga bostäder och ett expansivt nybyggande. Det byggs rekordmycket just nu. Skolor, förskolor, idrottsarenor och infrastruktur. Var du än väljer att bo har du nära till naturliv, fritidsliv, arbetsliv, bostad och skola.

Valmöjligheterna är många

Pendlingsmöjligheterna är goda, kollektivtrafiken har Sveriges nöjdaste kunder och hela regionen är mycket cykelvänlig. Karlstad växer och i tätorten finns det i dag ett 40-tal olika bostadsområden.

Fram till år 2030 kommer cirka 10 000 nya bostäder att växa fram. Hur vill du bo – mitt i stan eller med en känsla av livet på landet? Valmöjligheterna är många i hela Karlstadsregionen.

Karlstad med mindre tätorter

På Zakrisdalsudden ligger ett hundratal bostäder nära Vänern i ett härligt västerläge mindre än fem kilometer från centrala Karlstad. Här finns en liten hamn och en allmän badplats.

Grönskande trädgren, vatten och bostäder.

I Tullholmsviken och vid Pråmkanalen i Karlstad ligger de nybyggda lägenheterna vid kajpromenaden som är en mix av grönska, sociala ytor och nivåskillnader.

Jakobsberg är en helt ny stadsdel som växer fram med parker, natur och närhet till Klarälven. Här blir det extra fokus på att kunna leva ett hållbart liv med stor miljöhänsyn, bara två kilometer från Karlstads centrum. Sommarro är ett villaområde längs med Klarälvens västra gren.

Edsgatan är ett lummigt villaområde beläget vid sjön Alsterns västra strand. Det är nära till Klarälvsbanan, en gammal järnvägsvall som är ombyggd till gång- och cykelväg som leder in i centrum.

I Karlstads kommun kan du också bo på landsbygden eller i ett litet samhälle med skogen runt knuten och ändå ha nära till stan. Upptäck charmen med några av Karlstads mindre tätorter!

Grums, Hammarö, Forshaga och Kil

Borgvik i Grums erbjuder en mysig miljö med både kultur, vacker natur och vatten.Välj mellan att bo i herrgård, nybyggd villa vid Vänerns strand eller varför inte i en mysig lägenhet i något av de gamla slaggstenshusen?

Personer sitter vid bord utomhus och pratar.

Fem minuter från Skoghalls centrum på Hammarö ligger Lillängshamnen. Med storslagen utsikt över Vänern och nära till badplatser, klippor och vandringsstråk är hamnen ett fantastiskt område att både bo i och besöka.

Närheten till Karlstad och de goda kommunikationerna gör att många väljer Kil som en trygg och bra boendeort. Det är populärt att pendla till och från Kil med buss och tåg.

I tätorterna Deje, Forshaga och Olsäter finns många fina villaområden och bra boendemöjligheter på landsbygden. Klarälven rinner genom alla tätorter och det finns över femtio ytterligare vattendrag.

Sidan publicerad: 2023-05-24

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?