Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Cecilia ”curlar” Karlstads evenemangsarrangörer

Hon arbetar med att lyfta Karlstads styrkor som evenemangsstad och skapa ett värdskap som får besökare att vilja återvända hit.
– Mitt jobb är att värva och möjliggöra större evenemang som lockar fler besökare till Karlstad, säger Cecilia Östlund, projektledare för evenemang.

Kvinna sitter i en soffa med en laptop framför sig.

Mitt under pandemins utbrott började Cecilia Östlund sitt nya jobb som projektledare för evenemang på näringsliv- och turismavdelningen. Hon hade tidigare arbetat som VM-general för VM i curling och lämnade en tjänst som projektledare på IF Göta för det nya uppdraget i kommunen i maj 2020.

– Det var väldigt speciellt att börja under pandemin när restriktionerna just hade införts och många evenemang ställdes in eller flyttades fram. Framtiden var oviss och det var svårt för många arrangörer att planera, säger Cecilia Östlund.

Samtidigt gav pandemin Cecilia utrymme att bekanta sig med kommunen och hitta arbetssätt och rutiner för rollen som projektledare för evenemang, som var en helt ny tjänst.

– Jag lärde känna mina kollegor via Teamsmöten och kunde successivt bygga upp ett nätverk för samverkan. Nu är grundstenarna på plats och under våren har vi kunnat trycka på play när restriktionerna har lättat och samhället har öppnat upp igen.

En lagspelare i alla lägen

Cecilia har alltid haft ett stort idrottsintresse, hon pluggade idrottsvetenskap på universitetet och var aktiv inom curling i 20 år. För fem år sedan la hon heltidskarriären som elitidrottare på hyllan jämte fyra SM-guld och ett VM-guld i curling.

– Mina erfarenheter från idrotten har gjort mig till en lagspelare som alltid söker en flock. Jag vet att jag alltid kan be om hjälp, att det alltid blir bättre när vi löser utmaningar tillsammans.

Vad är den största utmaningen?
– Vi behöver få till en snabbhet internt samtidigt som vi följer rutiner och de lagar som vi måste förhålla oss till. Vi jobbar mycket överskridande mellan flera förvaltningar och bolag i koncernen. Vi jobbar med att bli samspelta och känna till varandras förutsättningar. Till exempel behöver jag förstå varför vi behöver en TA-plan, så att jag kan förklara det för arrangörerna jag möter.

Vilket evenemang drömmer du om att få hit?
– Jag skulle verkligen vilja få hit Musikhjälpen. Det vore fantastiskt att få visa upp Karlstad i SVT/SR och visa på det engagemang inom kultur- och föreningsliv som finns här.

"Jajamän, det kan jag!"

Namn: Cecilia Östlund.

Jobbar som: Projektledare för evenemang på näringsliv- och turismavdelningen, kommunledningskontoret.

Ålder: 34 år.

Bor: Södra Järpetan.

Familj: Sambo och två pojkar, 1 och 3,5 år gamla.

Gör på fritiden: Är idrottsintresserad, men har även ett nytt intresse för trädgård och odling. På våren kommer ”hobby-Ernst” fram och jag bygger egna krukor och renoverar möbler.

Dold talang: Har grundinställningen att jag är bra på det mesta även innan jag testat. Mottot är ”Jajamän, det kan jag!”

Sidan publicerad: 2023-04-14

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?