Skapa bättre dagar med oss
Vill du också ha ett kärleksfullt, givande, utvecklande, viktigt och betydelsefullt jobb? Välkommen att skicka in din ansökan för att jobba inom vård och omsorg med oss!
Vanliga frågor och svar
Vi tar emot alla ansökningar digitalt, via vår annons i Varbi.
Till ansökan Länk till annan webbplats..
Våra rekryterare går igenom ansökningar dagligen och bjuder in dig till en intervju om du har en intressant profil för oss. Vill du jobba på en specifik arbetsplats anger du det i ansökan, du behöver inte kontakta enhetschefen på arbetsplatsen eftersom alla timvikarier anställs centralt genom Karlstads kommuns Kompetenscenter.
Vilka krav finns det för att kunna bli anställd?
- Du som söker ska ha fyllt 18 år.
- Du är ansvarsfull, sätter individen i fokus och har ett genuint intresse för att hjälpa människor.
- Det är meriterande, men inget krav, om du har relevant utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom området.
För att arbeta inom vård och omsorg i Karlstads kommun behöver du ha fyllt 18 år.
För att arbeta som sommarvikarie inom vård och omsorg behöver du inte ha läst någon särskild utbildning.
Inom äldreomsorg är det meriterande om du har läst undersköterske-, vårdbiträdes- eller sjuksköterskeutbildning.
Inom funktionsstöd är det meriterande om du läst Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet eller pedagogisk utbildning på universitetet.
Du får en introduktionsutbildning inför en anställning hos oss.
Som nyanställd får du introduktion på arbetsplatsen, innan du börjar arbeta på egen hand. Längden på introduktionen är individuell, men är minst tre dagar.
Introduktionen består av både praktiska och teoretiska moment. Du har alltid möjlighet att få hjälp och handledning av dina kollegor om du har några funderingar.
Som medarbetare hos oss arbetar du varierade arbetstider och arbetet förekommer på dag, kväll, vardag och helg. Våra verksamheter pågår under hela dygnet.
Inom äldreomsorgen finns särskild nattpersonal. Inom funktionsstöd förekommer arbete under ett helt dygn med journatt i vissa verksamheter och vakennatt i ett fåtal.
Du kan arbeta hel- eller deltid hos oss under sommaren. Vi försöker att tillgodose önskemål om detta vid eventuell anställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning, men utgår ifrån Kommunals kollektivavtal. Utöver lönen får du semesterersättning på 12 % av lönen vid timanställning och extra tillägg vid arbete på obekväm arbetstid (kvällar, nätter och helger).
Utöver detta erbjuds du som anställd i Karlstads kommun även en rad förmåner som du kan läsa mer under Kommunen som arbetsgivare – Förmåner Länk till annan webbplats..
Ingångslöner (2024):
Outbildat vårdbiträde/stödassistent: 22 100 kr (133,93 kr/tim)
Utbildad undersköterska/stödassistent: 24 400 kr (147,87 kr/tim)
Servicemedarbetare (städ): 21 800 kr (132,12 kr/tim)
Våra verksamheter finns i centrala Karlstad och i ytterområdena Skattkärr, Väse, Molkom, Skåre och Vålberg.
Du kan önska var du vill arbeta och inom vilket verksamhetsområde, men det är verksamhetens behov som styr var vi kan erbjuda dig jobb.
Nej.
Körkort är inget generellt krav men inom vissa arbetsområden krävs det B-körkort. Vi använder kommunens bilar som finns på arbetsplatsen.
Vid arbete i hemtjänsten behöver du kunna cykla. Då cyklar du i både stadstrafik och övriga trafikerande områden. Vi använder kommunens cyklar och cykelhjälmar i tjänsten.
Inom arbete i övriga verksamhetsområden ställs det inget krav på att kunna cykla.
Ja, du får arbetskläder att använda på jobbet. Tröja, byxor och ytterkläder ingår, men du behöver ha egna arbetsskor.
Av hygieniska skäl använder du kommunens kläder när du arbetar hos oss. Dessa byts ut och tvättas på arbetsplatsen efter varje arbetspass.
Ja.
Huvudduk/slöja ingår i sortimentet för arbetskläder (tre st per år). Dessa tvättas på arbetsplatsen tillsammans med övriga arbetskläder efter varje pass. Om annan huvudduk/slöja används tvättar du den hemma.
Efter studenten ville Loviza prova att jobba inom vård och omsorg. Efter en sommar på hemtjänsten har hon fått upp ögonen för vårdyrket – och drömmer om att bli ambulanssjuksköterska.
Loviza beskriver jobbet som kärleksfullt, spännande och viktigt.
Sedan Emil började jobba har han hunnit göra insatser i både hemtjänsten och inom funktionsstöd. Efter universitetsstudier vill han fortsätta hjälpa andra inom vård och omsorg.
Emil beskriver jobbet som betydelsefullt, händelserikt och energigivande.
Sabina har tidigare spelat basket på elitnivå. Nu studerar hon till sjuksköterska och jobbar samtidigt extra inom äldreomsorgen.
Sabina beskriver jobbet som viktigt, roligt och givande.
När Oskar studerade till lärare jobbade han extra på ett gruppboende inom funktionsstöd. Där fick han stötta och hjälpa andra i deras vardag.
Oskar beskriver jobbet som utvecklande, oförutsägbart och roligt.
Efter sin sommar som feriearbetare på ett vårdboende frågade Julia om hon får komma tillbaka och jobba mer - och det fick hon. Att jobba med att hjälpa andra tycker hon ger mycket tillbaka.
Julia beskriver jobbet som givande och viktigt.
Sidan uppdaterad: 2024-08-13
Hittade du det du sökte på sidan?