Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Trygghetscenter

På Trygghetscenter på Drottninggatan 30 i Karlstad finns representanter för kommunen, räddningstjänsten och Brottsofferjouren Värmland samlade för att göra det lätt för dig att få kontakt i frågor om säkerhet och trygghet. Trygghetscenter är också en informationsplats om kommunens ordinarie kommunikationskanaler slutar att fungera.

Öppettider

Trygghetscenters reception

Måndag–fredag 9.00–15.00, med lunchstängt 12.00–12.30.

Övrig tid

Enligt tidsbokning.

Kontakt

Telefon: 054-540 10 80

E-post: trygghetscenter@karlstad.se

Det här kan vi hjälpa dig med

Räddningstjänsten

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar på bred front med trygghets- och säkerhetsfrågor på uppdrag av Karlstads kommun. De samordnar aktörerna på Trygghetscenter och bemannar receptionen. De kan svara på frågor om hur Karlstads kommun arbetar med trygghet och säkerhet. De kan också förmedla kontakt med rätt person inom räddningstjänsten för frågor om brandsäkerhet i ditt hem och bistår vid ansökan om vissa tillstånd som räddningstjänsten hanterar, som ansökan om att få hantera brandfarlig eller explosiv vara och ansökan om att få sota själv.

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren Värmland erbjuder rådgivning och stödsamtal till dig som utsatts för brott eller är vittne eller anhörig, information om hur en polisanmälan går till, information om rättsprocessen, stöd i samband med rättegång och hjälp i kontakten med myndigheter och försäkringsbolag. Kontakten med brottsofferjouren är avgiftsfri och skyddad av tystnadslöfte. Det betyder att vi inte berättar för någon om våra samtal. Du kan även vara anonym, och behöver alltså inte säga vad du heter. Vi lyssnar och tror på dig. Vi står på din sida och stödjer dina beslut.

Överförmyndaren

Karlstads kommuns överförmyndaravdelning har sin besöksadress på Drottninggatan 30, med ingång via Trygghetscenter. Kontakta överförmyndaravdelningen om du har frågor eller för att boka tid för besök. Du kan också lämna handlingar som ska till överförmyndaravdelningen i Trygghetscenters reception.

Telefon: 054-540 00 00

E-post: ofn@karlstad.se

Informationsplats om el och internet slås ut

En informationsplats är en fysisk plats som kan aktiveras vid kris eller samhällsstörning och där information kan sättas upp. Karlstads kommun har tolv informationsplatser varav Trygghetscenter är en.

Polisen tar inte längre emot ärenden på Trygghetscenter

Polisen har tidigare haft mottagning av hittegods och polisanmälan på Trygghetscenter. Detta gäller inte längre. Du som har ett ärende till polisen är välkommen till polisstationen på Infanterigatan 22 i Karlstad, öppettider 9.00-16.00, telefon 112 (akut) och 114 114 samt polisen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Sidan uppdaterad: 2024-02-28

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida