Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)
Kartor och geografisk information

Webbkartor

Sugen på en cykeltur och funderar på rutt? Eller vill du veta var det finns tomter till försäljning? Här har vi samlat all typ av information som du kan vara intresserad av i en webbkarta. Klicka runt och upptäck Karlstad med nya ögon!

Karlstadskartan

Här hittar du allt från livsmedelsinspektioner, vandringsleder och sevärdheter till detaljplaner och översvämningsscenarier. Vill du veta hur rent det är i köket på favoritrestaurangen? Eller hur kartan över stadskärnan såg ut 1696? Det hittar du också här. Kika in och klicka runt bland flikarna till höger!

Flygfotokartor

Hur mycket har Karlstads stadskärna ändrats sen 1929? I våra flygfotokartor kan du enkelt jämföra flygfoton från olika årtal. I Kartspionen kan du ha ett årtal i titthålet och ett annat i bakgrunden. Ganska häftig effekt!

Karlstads kulturmiljö

Här kan du se Karlstads utveckling från 1865 fram till idag. Vilka områden har expanderat mest de senaste 20 åren? Vilka hus överlevde den stora branden 1865? Genom att dra de två markörerna i tidslinjen kan du se den ständigt pågående utvecklingen av Karlstad. Kartan bygger på Karlstads kulturmiljöprogram som ligger till grund för kommunens kulturmiljöarbete.

Historiska fotografier

Denna karta visar ett urval av Karlstads kommuns bildsamling av historiska bilder. Det är tillåtet att använda bilderna men då ska du alltid ange Karlstads kommun och upphovsperson om den är känd. Observera att det i bildmaterialet kan förekomma felaktiga lägen, riktningar, årtal och informationstexter. Vi arbetar kontinuerligt med att åtgärda eventuella brister.

Smarta Kartan Karlstad

Smarta Kartan är en guide till de verksamheter där du kan låna, hyra, byta, dela, ge och få olika saker och tjänster. Här hittar du allt ifrån second-handbutiker till cykelreparatörer.  Den här kartan är till för att underlätta för Karlstadsbor och besökare att leva hållbart.

Solkartan

I solkartan kan du se hur stor solinstrålningen är på ditt tak, hur mycket solenergi som kan produceras där, hur mycket pengar du kan spara och vilken klimatnytta det ger. Klicka in och leta upp din adress! 

Badplatser

Här hittar du badplatserna i kommunen. Klicka på de gröna dropparna så får du veta vilken badtemperatur det är just nu eller sortera ut de badplatser som uppfyller dina badkrav. 

Vandringsleder 

I den här kartan kan du söka efter vandringsleder i kommunen. Du kan också förfina din sökning och ange kriterier för vilken typ av vandringsled du vill se.

Stadsvandringar

Här har vi samlat intressant information om konstverk, parker och intressanta byggnader i centrala Karlstad. Via mobilen känner kartan av var du befinner dig och du kan få upp information om de intressanta platser och konstverk du går förbi.

Störningskartan 

Här hittar du information kring aktuella trafikstörningar och byggnationer. Genom att klicka på de röda prickarna ser du informationen om vad som händer just där.

 

Tips!

Karttjänsterna fungerar bäst i webbläsarna Chrome och Firefox. När du klickar på länkarna öppnas kartan i ett nytt fönster.

Saknar du något?

Vad tycker du om våra kartor? Finns det någon mer information som du skulle vilja ha i den? Hur tycker du att den fungerar? Vi vill gärna höra dina synpunkter! Mejla oss på kartservice@karlstad.se

Uppdaterad den