Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta
Kartor och geografisk information

Webbkartor

Sugen på en cykeltur och funderar på rutt? Eller vill du veta var det finns tomter till försäljning? Här har vi samlat all typ av information som du kan vara intresserad av i en webbkarta. Klicka runt och upptäck Karlstad med nya ögon!

kartbild

Karlstadskartan

I Karlstadskartan hittar du allt från livsmedelsinspektioner, vandringsleder och sevärdheter till detaljplaner och översvämningsscenarier. Vill du veta hur rent det är i köket på favoritrestaurangen? Eller hur kartan över stadskärnan såg ut 1696? Det hittar du också här. Kika in och klicka runt!

 

kartbild

Smarta Kartan Karlstad

Smarta Kartan är en guide till den verksamheter där du kan låna, hyra, byta, dela, ge och få olika resurser, och även handla second-hand. Detta för att underlätta för Karlstadsbor och besökare att leva hållbart.

 

kartbildSolkartan

I Karlstads solkarta kan du se hur stor solinstrålningen är på ditt tak, hur mycket solenergi som kan produceras där, hur mycket pengar du kan spara och vilken klimatnytta det ger. Klicka in och leta upp din adress!

 

kartbildBadplatser

Här hittar du badplatserna i kommunen. Klicka på de gröna dropparna så får du veta vilken badtemperatur det är just nu.

 

kartbildVandringsleder

I den här kartan kan du söka efter vandringsleder i kommunen.  Du kan också förfina din sökning och ange kriterier för vilken typ av vandringsled du vill se. 

 

 

kartbildStörningskarta

I den här kartan kan du hitta information kring aktuella trafikstörningar och byggnationer. Genom att klicka på de röda prickarna ser du informationen om vad som händer just där. 

 

kartbild

Karlstads kulturmiljö

Här kan du se Karlstads utveckling från 1865 fram till idag. Vilka områden har expanderat mest de senaste 20 åren? Vilka hus överlevde den stora branden 1865? Genom att dra de två markörerna i tidslinjen kan du se den ständigt pågående utvecklingen av Karlstad. Kartan bygger på Karlstads kulturmiljöprogram som ligger till grund för kommunens kulturmiljöarbete.

 

kartbild

Karta med historiska fotografier

Denna karta visar ett urval av Karlstads kommuns bildsamling av historiska bilder. Det är tillåtet att använda bilderna men då ska du alltid ange Karlstads kommun och upphovsperson om den är känd. Observera att det i bildmaterialet kan förekomma felaktiga lägen, riktningar, årtal och informationstexter. Vi arbetar kontinuerligt med att åtgärda eventuella brister.

 

Karta för stadsvandring

Här har vi samlat intressant information om konstverk, parker och intressanta byggnader i centrala Karlstad. Via mobilen känner kartan av var du befinner dig och du kan få upp information om de intressanta platser och konstverk du går förbi.

 

kartbildFlygfotokartor

Hur mycket har Karlstad stadskärna ändrats sen 1929? I våra flygfotokartor kan du enkelt jämföra flygfoton från olika årtal. I Kartspionen kan du ha ett årtal i titthålet och ett annat i bakgrunden. Ganska häftig effekt!

 

Tips!

Karttjänsterna fungerar bäst i webbläsarna Chrome och Firefox. När du klickar på länkarna öppnas kartan i ett nytt fönster.

Saknar du något?

Vad tycker du om våra kartor? Finns det någon mer information som du skulle vilja ha i den? Hur tycker du att den fungerar? Vi vill gärna höra dina synpunkter! Mejla oss på kartservice@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den