Familj, barn och ungdom

Hedersrelaterat våld och förtryck

00:20 min

Alla människor har samma rättigheter och möjligheter att bestämma över och påverka sina egna liv. Det är du själv som bestämmer över ditt liv, din kropp, dina åsikter och vem du vill ha en relation med. 

Karlstad är en kommun för alla och för oss är du och dina möjligheter att leva ditt liv utifrån dina önskemål och drömmar viktig. Alla människor som lever här har rätt till ett liv i fred och frihet. Ingen ska förtryckas utifrån kön, könsidentitet eller sexuell läggning.

Du har rätt att bestämma över ditt eget liv, älska vem du vill, bestämma över din egen kropp och dina drömmar. Ingen får kränka dig, hota dig, slå dig eller tvinga dig att göra något du inte vill göra. Det finns hjälp att få och samhället har ett stort ansvar i att hjälpa, stötta och skydda dig oavsett vem du är och var du bor.

Filmer ur kampanjen Bortförd

Lär dig se varningssignalerna. Snart är det sommarlov och det är underbart för de flesta men inte för alla. Under loven ökar risken för att barn och ungdomar blir bortförda eller bortgifta mot sin vilja.

Lär dig se varningssignalerna på bortford.se.

Brottsofferjouren Värmland nås på 054-18 28 88. På kommunen har vi många olika yrkesgrupper i olika verksamheter som kan hjälpa dig. På underliggande sidor har vi samlat information och kontaktvägar till dig som behöver stöd och hjälp.

 

Uppdaterad den