Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Familjecentralen Rud

Alla blivande föräldrar och föräldrar till barn upp till sex år är välkomna till Familjecentralen Rud. Här samverkar Karlstads kommun och Region Värmland för stöd till familjer.

Om oss

Här finns barnmorskemottagning och barnhälsovård, förebyggande socialtjänst och öppen förskola samlat på ett och samma ställe. Familjecentralen är en mötesplats där du knyter kontakter, hämtar kunskap och får råd och stöd i föräldrarollen. Vi som arbetar här strävar efter att skapa bra förutsättningar för barn och vuxna.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn mellan 0-6 år. Här träffar du andra föräldrar och barn tillsammans med en förskollärare. Vi erbjuder en utvecklande lärmiljö och pedagogisk verksamhet. Här finns också möjlighet till samtal, råd och stöd. Välkommen när det passar dig, du behöver inte anmäla dig och det är kostnadsfritt.

Öppettider på öppna förskolan

Vecka 20

Måndag 13/5

10.00 - 12.00 (0 månader - 6 år). Vi håller till på parkleken på Rud och odlar i vår pallkrage. Om man vill kan man ta med fika och det finns möjlighet att grilla.

Tisdag 14/5

Stängt

Onsdag 15/15

09:00 - 12:00 (0-18 månader)

Torsdag 16/5

10:00 - 12:00 (0 månader - 6 år)

Fredag 17/5

10:00 - 12:00 (0 månader - 6 år)

Följ oss gärna på Instagram, #familjecentralenrud, för att se veckans aktiviteter. Har du frågor eller funderingar når du oss på telefon: 054-540 32 54.


Om du vill ha råd eller stöd i föräldrarollen

Har du frågor kring ditt barn, din roll som förälder, om du vill ha rådgivning, tips eller bara vill prata lite kan du ringa eller skicka sms till förskolepedagogen Kristina. Du kan alltid be om att bli uppringd för att samtalen inte ska bli till en kostnad för dig.

Telefon: 054-540 32 54. sms: 070-001 62 13.

Förebyggande socialtjänst

Ibland kan det vara skönt att ha någon utomstående att prata med, oavsett om det gäller något stort som tynger eller något mindre som upptar tankarna. Familjecentralens socionom erbjuder kuratorsamtal och föräldrarådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.

Vill du boka tid för rådgivning och samtal, om du har frågor kring ditt barn, föräldraroll, vill ha rådgivning, tips eller bara vill prata lite, ring eller sms:a Ann (socionom). Du kan alltid be om att bli uppringd för att samtalen inte ska bli till en kostnad för dig.

Telefon: 054-5405397. sms: 070-020 82 36.

Barnmorskemottagning

På barnmorskemottagningen få du hälsokontroller när du är gravid, förberedelser inför föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning, rådgivning kring sexuell hälsa gynekologisk cellprovtagning.

Barnavårdscentral

På barnavårdscentralen möter du barnhälsovårdssköterskor som erbjuder hälsoövervakning och vaccinationer av barn 0-6 år. Besöken kan innefatta undersökningar och samtal om exempelvis barns hälsa- och utveckling samt stöd i föräldrarollen. Barnhälsovården arbetar för att främja barns hälsa, trygghet och utveckling.

Föräldrautbildning

All personal samarbetar med föräldrautbildningen för föräldrar som får sitt första barn. I en grupp med föräldrar kan du lära känna andra och lära dig mer om barns behov och utveckling.

Familjecentralens besöksadress

Vårdcentralen Rud, ingång vid barnavårdscentralen. Rudstorget 5, 654 66 Karlstad.

Länkar till 1177 om barn och föräldraskap

Du vänder dig till vårdcentralen med frågor och problem som rör din och dina barns hälsa.

Det finns många vårdcentraler i stadsdelar och orter i Karlstads kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2024-05-13

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida