Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Blomsterplanteringar och stenläggning i en park

Malmtorget

Malmtorget i Klara var en gång i tiden en plats för första majdemonstrationer, marknader och militära parader. Idag är det en liten park där du kan ta en paus vid någon av de inbyggda sittplatserna längs med den halvcirkelformade muren. Ur en stor urna i parkens mitt strömmar det ut ett fontänlikt flöde av vackra blommor under sommartid.

Fakta om parken

Innehåll

Bänkar

Storlek

Medelstor park

Tillgänglighet

Tillgänglig för rullstolsburen

Tillgänglig för rullstolsburen med assistans

Intresserad av

Blomsterprakt

Tillgänglighetsanpassat

Brukade vara en samlingsplats

Malmtorget var en gång en samlingsplats för Karlstadsborna vid diverse olika aktiviteter så som militärparader och marknader. Under olika perioder har det spelats fotboll, tennis, friidrott och curling här.

Torget blev en park

Malmtorget gjordes om till en park i mitten på 1930-talet, men revs på 1980-talet på grund av att den var i ett så dåligt skick. Parken har sedan återuppbyggts till vad den är idag. Den omsluts, som den alltid har gjort, av grönskande lindar. I mitten av parken finns ett cirkelformat torgliknande parti med rabatter runt om.

Hitta hit

Malmtorget ligger i stadsdelen Klara, nordväst om Teatern.

Karta

Du kanske också är intresserad av

Stora schackpjäser uppställda i en park

Frödingsparken

Frödingsparken är en park i Karlstads innerstad där det finns storvuxna träd, en fin liten staty och citat från Gustaf Frödings dikter på ljusklot. Här växer träd av lind, alm, ek, silverlönn, prydnadskörsbär och rödlönn. Fåglar som bland annat ringduva och björktrast häckar i området.

Parker och grönområden

I Residensparken kan du slå dig ned i en solstol och se ut över Klarälven.

Residenstorget

Residenstorget är en populär mötesplats i centrala Karlstad. Här kan du slå dig ner för att ta en fika och se ut över Klarälvens glittrande vatten.

Parker och grönområden

Lusthus och lekplats i Våxnäsparken

Våxnäsparken

Det mest kännetecknade för den här parken är de storvuxna träden, och en vacker allé av vitoxel. Här finns det granna träd av olika slag, samt perenn- och blomsterplanteringar. Här häckar fåglar som stare, nötväcka, bofink och björktrast.

Parker och grönområden

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?