Bostäder

Villatomter

Murare murar en vägg
Drömmer du om att bygga ditt eget hus?

Karlstads kommun säljer villatomter till privatpersoner som vill bygga sitt eget hus. För att anmäla intresse och få möjlighet att köpa en tomt måste du anmäla dig till kommunens tomtkö. 

Gå med i tomtkön

Det första du måste göra om du är intresserad av att köpa en tomt av kommunen är att gå med i kommunens tomtkö. När du gått med där får du regelbundet information om nysläppta tomter och har möjlighet att reservera en tomt.

Startavgiften för att gå med i tomtkön är 1 000 kronor. Därefter kostar det 300 kronor per kalenderår.

E-tjänst för nyanmälan i tomtkön

Blankett för anmälan till tomtkön

Om du väljer att skriva ut och fylla i blanketten så ska ifylld blankett vara undertecknad av dig som söker och eventuella medsökande. Blanketten ska skickas till:

Ida Höjskeld
Mark och utveckling
Karlstads kommun
651 84 Karlstad

Lediga villatomter

Kommunen erbjuder lediga småhustomter i olika områden. Klicka på ortens namn för att se vilka tomter som är lediga just där och vad de kostar.

Vill du veta mer?

Mer information om hur köp av småhustomter går till, regler och vad du bör tänka på när det gäller bland annat lagfart, bygglov, vatten och avlopp hittar du här.

Kontakt

Vid frågor om köp av småhustomter och tomtkön är du välkommen att kontakta

Ida Höjskeld
Telefon: 054-540 00 00
E-post: tomtko@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den