Klimat och energi

Energi- och klimatrådgivning

01:22 min

Energi- och klimatrådgivningen hjälper privatpersoner, små- och medelstora företag, föreningar och andra organisationer. Vi erbjuder kostnadsfri och opartisk rådgivning i frågor kring energianvändning och hur vi kan minska dess miljöpåverkan och vänder sig till dig som bor eller driver verksamhet i Karlstads och Hammarö kommuner.

Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus

Priset på energi är det högsta på länge. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra själv för att påverka din egen elräkning, och du kan börja redan idag. Husguiden är framtagen av Energimyndigheten och vänder sig till dig som bor i villa, parhus, radhus eller äger en sommarstuga och vill minska energianvändningen i ditt hus. 

Vad gör energi-och klimatrådgivarna?

Energi- och klimatrådgivning kan handla om ditt hus, bostadsrättsföreningen, idrottsföreningen eller det egna företaget. Uppvärmning, ventilation, belysning och installation av solceller är exempel på frågor vi diskuterar dagligen.

Klicka här för att se filmer om vad energi- och klimatrådgivarna gör.

Hör av dig

Kontakta Rita Nielsen, Karlstads kommuns energi-och klimatrådgivare, på telefon 054-540 46 97 eller via mejl energiradgivningen@karlstad.se.

 

Uppdaterad den