Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Kom igång och bli en Cykelvänlig arbetsplats

Gillar du att cykla till jobbet och i tjänsten? Anmäl din organisation eller ditt företag till utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats.

Mikael Haster, miljösamordnare
Telefonnummer: 054-540 46 92
E-post: mikael.haster@karlstad.se

Johanna Hedqvist, miljösamordnare
Telefonnummer: 054-540 43 25
E-post: johanna.hedqvist@karlstad.se

För att uppmuntra arbetsplatser som vill göra det lätt att välja cykeln har vi tagit fram konceptet "Cykelvänlig arbetsplats" som är öppen för alla arbetsplatser i Karlstad. Att delta är kostnadsfritt. Alla arbetsplatser som deltar har chans att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats. Genom att registrera er via anmälningsformuläret är ni automatiskt med i tävlingen.

Hur går jag till väga?

Utse en ansvarig person på arbetsplatsen. Vid anmälan fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Börja med att gå igenom kriterierna du finner här och bestäm er för vilka kriterier ni väljer att sikta på och vad som känns realistiskt för arbetsplatsen.
Alla arbetsplatser har olika förutsättningar och vilka kriterier ni väljer att genomföra är valfritt. För att uppnå en stjärna, den första nivån, ska minst sex kriterier vara uppfyllda. Genomför ni ytterligare sex kommer ni till nivå två och får därmed två stjärnor. För att nå den sista nivån med tre stjärnor ska arbetsplatsen ha uppfyllt arton utvalda kriterier. Inget är hugget i sten och ni kan alltid få fler stjärnor efter hand och även det efterföljande året om ni fortsätter som deltagare.

Vad kan arbetsplatsen vinna?

Alla arbetsplatser som genomför minst sex kriterier och når en stjärna får en digital bild anpassad för sociala media som bevis på sitt deltagande. Alla som genomför minst tolv kriterier och når två eller tre stjärnor får också en skylt som kan sättas upp på arbetsplatsen. Arbetsplatsen behöver uppnå åtminstone en stjärna för att anses vara en “Cykelvänlig arbetsplats”.

Utöver att få en digital bild eller skylt är alla arbetsplatser med i en tävling med chansen att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats. Som vinnare får arbetsplatsen en plakett med texten "Karlstads cykelvänligaste arbetsplats 2024". Självklart kan man vara med och tävla om titeln även nästkommande år.

Hur gör vi för att bli bäst i Karlstad och vinna utmärkelsen Karlstads cykelvänligaste arbetsplats?

För att ha en chans att vinna behöver ni arbeta med att uppfylla era valda kriterier som ni finner via startsidan och uppnå så många stjärnor som möjligt. Alla arbetsplatser har olika förutsättningar och vilka kriterier ni väljer att genomföra är valfritt. Det finns även möjlighet att ange egna åtgärder och idéer som inte finns med bland kriterierna för att få fler stjärnor. För att ta sig hela vägen och vinna kommer det antagligen också behövas någonting utöver det vanliga. Att ta egna initiativ för att göra er arbetsplats mer cykelvänlig kan därför bli avgörande i upploppet mot att bli årets cykelvänligaste arbetsplats!

För att delta i tävlingen ska inrapporterade kriterier skickas in via ett formulär senast den 15 december 2024. Formuläret för inrapportering av genomförda kriterier skickas ut i god innan dess. Det är viktigt att kunna förklara hur kriterierna uppfyllts och hur ni resonerat kring dem för att ha en chans att vinna.

Vi behöver inspiration och hjälp, kan vi få det?

Under Kontakt hittar du kontaktuppgifter till projektledare som hjälper till med att besvara frågor och som stöttar i arbetet med att bli en Cykelvänlig arbetsplats.

Hur går bedömningen till?

En jury utsedd av projektledningen utser vinnarna bland deltagande arbetsplatser.


Sidan uppdaterad: 2024-01-24

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida