Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Utbildningar

Vill du skola om dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens? Här hittar du yrkesinriktade utbildningar för vuxna som ger goda chanser till jobb.

Jobba med människor

För dig som är social och trivs i mötet med andra människor. Här finns utbildningar till yrken där du hjälper andra och gör verklig skillnad i vardagen.

Två elever sitter vid ett bord i ett klassrum och läser en bok.

Barnskötare/elevassistent

Det här är utbildningen för dig som vill bidra till barns och ungas utveckling och välmående. Efter den gemensamma basutbildningen väljer du inriktning: barnskötare eller elevassistent.

Person tar blodtryck på en patient.

Vård och omsorg – Undersköterska

Undersköterskor arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Utbildningen passar dig som vill ha ett arbete där människan står i centrum.

Jobba med besöksnäring

Ett serviceyrke passar dig som gillar att möta människor och som gärna löser praktiska problem. Inom hotell- och turismbranschen finns utbildningar med olika inriktningar.

En tar i hand med en person. Två andra personer står bredvid och ler.

Hotell och turism – Konferensvärd

Som konferensvärd arbetar du med att planera och organisera möten och evenemang på hotell. Yrket passar dig som gillar att möta nya människor och ge god service.

En receptionist på ett hotell hjälper en gäst att checka in.

Hotell och turism – Receptionist

Receptionist är ett yrke för dig som gärna ger god service till människor du möter. Utbildningen passar dig som är organiserad, noggrann och som trivs i sociala sammanhang.

Två personer står i ett förråd för handdukar och skrattar.

Hotell och turism – Våningsservice

Våningsservice är ett yrkesområde där du får bemöta hotellgäster och kunder i olika situationer under deras vistelse. Utbildningen passar dig som är strukturerad, serviceinriktad och social.

Jobba med mat och bakning

Vill du ha ett omväxlande yrke där du får uttrycka din kreativitet? En utbildning inom matlagning eller bakning passar dig som har en känsla för form, färg och smak.

Person tar ut bröd ur en ugn i ett bageri

Bagare och konditor

Som bagare eller konditor arbetar du med att baka allt från matbröd till tårtor och andra bakverk. Utbildningen passar dig som vill jobba både kreativt och praktiskt med form, färg och smak i fokus.

Eleven Thi står i köket med kockmössa med sin lärare

Kock

Som kock arbetar du med att planera, förbereda och laga mat till gäster. Utbildningen passar dig som är kreativ och som gillar att jobba i ett högt tempo.

Jobba med byggnation och montering

För dig som vill ha ett varierande yrke där du får jobba med dina händer. Här finns utbildningar som kombinerar fysiskt arbete med praktisk problemlösning.

Elektriker arbetar vid ett proppskåp

Elektriker – Installation och service

Det här är utbildningen för dig som har ett intresse för hantverk med fokus på elteknik. Här lär du dig att hantera och underhålla elektriska applikationer.

En person monterar glas i en ram.

Glastekniker

Vill du ha ett yrke som kombinerar hantverk och modern teknik? Som glastekniker arbetar du med att montera, underhålla och reparera olika typer av glas.

En golvläggare lägger ett trägolv i ett rum.

Golvläggare

Golvläggare arbetar med att lägga golv av material som trä, plast och linoleum. Utbildningen passar dig som är noggrann och gillar att arbeta praktiskt.

Tre personer i arbetskläder skrattar.

Grundutbildning bygg

Vill du jobba inom byggbranschen men vet inte vilket yrke som passar dig? Det här är en grundutbildning som ger dig en inblick i branschens olika yrkesroller.

Byggarbetare borrar med en stor borr.

Håltagare

Håltagare jobbar med att göra hål i olika typer av byggmaterial. Under utbildningen får du lära dig att använda avancerad teknisk utrustning för att ta hål i material som betong, tegel och sten.

Två målare målar väggarna i ett rum.

Måleri

Det här är en utbildning för dig som vill ha ett kreativt, praktiskt och omväxlande yrke. Som målare får du både spackla, slipa, måla och tapetsera.

Två personer monterar solcellspaneler på ett hustak.

Solcellsmontör

Som solcellsmontör arbetar du tillsammans i grupp med att installera solceller på tak, markanläggningar och industrier. Utbildningen passar dig som vill jobba både fysiskt och tekniskt.

En person arbetar på ett tak.

Takmontör

Som takmontör arbetar du ute året om. Under utbildningen får lära dig att lägga takskikt och yttertak på byggnader med hjälp av olika material och tekniker.

En person står på en stege och monterar ett innertak.

Undertaksmontör

Undertaksmontörer monterar undertak som bidrar till bättre inomhusmiljöer. Undertak förbättrar både ljud, värme, akustik och estetik i byggnader.

Jobba med fordon

Vill du jobba tekniskt och praktiskt med motordrivna fordon? Eller vill du ge god service till människor i trafiken? Här finns utbildningar inom fordonsbranschen.

Två mekaniker tittar på en lastbilsmotor

Mekaniker – Tunga fordon

Vill du jobba praktiskt och tekniskt med motordrivna fordon? Utbildningen till mekaniker lär dig att felsöka, reparera och underhålla tunga fordon och bussar.

Bussförare står i öppningen till en buss och hälsar passagerare välkomna ombord.

Yrkesförarutbildning – Buss

Den här utbildningen passar dig som är utåtriktad, flexibel och gillar att möta andra människor. Bussförare är ett ansvarsfullt serviceyrke där en säker transport av människor är viktigast.

Lär dig svenska och ett yrke samtidigt

För dig som vill lära dig svenska och ett yrke samtidigt finns kombinationsutbildningar. Under en kombinationsutbildning läser du svenska i skolan och lär dig yrket på en arbetsplats.

Sidan uppdaterad: 2024-04-05

Hittade du det du sökte på sidan?