Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Utbildningar

Vill du skola om dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens? Här hittar du utbildningar för vuxna som ger goda chanser till jobb.

Yrkesutbildningar

En yrkesutbildning innehåller både studier i skolan och praktik (APL) på en arbetsplats. I skolan läser du teori och på arbetsplatsen lär du dig yrkets praktiska moment.

En elevassistent och en elev ler mot varandra i ett klassrum.

Barnskötare/elevassistent

Det här är utbildningen för dig som vill bidra till barns och ungas utveckling och välmående. Efter den gemensamma basutbildningen väljer du inriktning: barnskötare eller elevassistent.

En person arbetar på ett tak.

Byggutbildning

Det här är en utbildning för dig som vill jobba inom byggbranschen. Utbildningen består av en basutbildning och en inriktning mot ett specifikt yrke.

Elektriker arbetar vid ett proppskåp

Elektriker – Installation och service

Det här är utbildningen för dig som har ett intresse för hantverk med fokus på elteknik. Här lär du dig att hantera och underhålla elektriska applikationer.

En person sitter vid ett bord och använder en bärbar dator.

Entreprenörskap och företagande

Vill du starta eget företag? Då är den här utbildningen något för dig! Här får du jobba med din affärsidé samtidigt som du lär dig om försäljning, marknadsföring och företagsekonomi.

Två personer med svetsutrustning svetsar.

Svetsare

Svetsare arbetar med att foga samman stål och andra metaller med hjälp av olika svetsmetoder. Utbildningen passar dig som är noggrann och resultatinriktad.

En person sitter på knä och ler mot en person som sitter i rullstol.

Vård och omsorg – Undersköterska

Undersköterskor arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Utbildningen passar dig som vill ha ett arbete där människan står i centrum.

En person kör lastbil.

Yrkesförarutbildning – Gods

Är du ansvarsfull, serviceinriktad, noggrann och tycker om att träffa nya människor? Då kan yrkesförare vara jobbet för dig!

Lärlingsutbildningar

En lärlingsutbildning passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen består av praktik (APL) på en arbetsplats.

Två mekaniker tittar på en lastbilsmotor

Mekaniker – Tunga fordon

Vill du jobba praktiskt och tekniskt med motordrivna fordon? Utbildningen till mekaniker lär dig att felsöka, reparera och underhålla tunga fordon och bussar.

Två målare målar väggarna i ett rum.

Måleri

Det här är en utbildning för dig som vill ha ett kreativt, praktiskt och omväxlande yrke. Som målare får du både spackla, slipa, måla och tapetsera.

Kombinationsutbildningar

En kombinationsutbildning är till för dig som vill lära dig svenska och ett yrke samtidigt. Du gör praktik (APL), lär dig språket och får goda chanser till jobb.

En barnskötare och flera barn står i ett klassrum och ler.

Barnskötare

Det här är utbildningen för dig som vill bidra till barns utveckling och välmående.

Två personer står i ett förråd för handdukar och skrattar.

Frukost och våningsservice

Det här är ett yrke där du får bemöta hotellgäster och kunder i olika situationer under deras vistelse. Under utbildningen får du lära dig svenska och ett yrke samtidigt.

Två personer lägger takpannor på ett tak.

Byggutbildning

Det här är en utbildning för dig som vill lära dig svenska och jobba inom byggbranschen. Utbildningen består av en basutbildning och en inriktning mot ett specifikt yrke.

Elev i kockkläder står framför spisen med en gryta och häller i grädde.

Köksbiträde

Här får du lära dig att arbeta som köksbiträde samtidigt som du läser svenska. Att jobba i ett kök passar dig som gillar matlagning och service.

Person tar blodtryck på en patient.

Vård och omsorg – Undersköterska

Undersköterskor arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Utbildningen passar dig som vill ha ett arbete där människan står i centrum.

Bussförare står i öppningen till en buss och hälsar passagerare välkomna ombord.

Yrkesförarutbildning – Buss

Den här utbildningen passar dig som är utåtriktad, flexibel och gillar att möta andra människor. Bussförare är ett ansvarsfullt serviceyrke där en säker transport av människor är viktigast.

Sidan uppdaterad: 2024-06-26

Hittade du det du sökte på sidan?