Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Liv och näringsliv i Norsbygden

Läs Lasse Abrahamssons och Malin Wåhlins egna berättelser om hur det är att arbeta i Norsbygden.

Man i gul hjälm och arbetskläder står ute

Vad tycker du om att bo eller arbeta i i Norsbygden?

Lasse Abrahamsson:

I Älvenäs har ett stort fartyg anlänt och alla är i full gång med att lossa enorma rördelar till vindkrafttorn. Lasse Abrahamsson är vd för VEQ AB som äger Älvenäs Hamn AB.

En gång i tiden byggdes hamnen upp i det strategiskt perfekta läget nära väg, järnväg och sjöfart. Hamnen har ett unikt bra läge och fördelarna med att bedriva hamnverksamhet i Vålberg är många. Farleden från Vänern in till hamnen är enkel att navigera för fartygen. Hamnområdet har stora ytor till förfogande och det går snabbt att lasta om från fartygen till vidare lastbilstransport. Från hamnen är det mycket kort väg för anslutning till de stora vägarna E18 och E45. Det finns goda möjligheter att utveckla järnvägstransport eftersom ett äldre industrispår går från hamnen upp till Vålberg för anslutning vidare. Möjligheterna med sjöfart är väldigt goda. Europa och resten av världen är inte långt bort från Vålberg.

Kvinna som ler

Malin Wåhlin:

"Det var en självklarhet att etablera mitt företag här hemma på gården"

För mig är det så naturligt att bo på landsbygden. Jag själv är uppväxt här, nu bor jag och min sambo och våra två barn här. Att bo här gör det väldigt enkelt att kombinera mitt jobb med mina och barnens intressen som är naturen och hästar. Jag har också möjlighet att arbeta som deltidsbrandman här i Vålberg eftersom det uppdraget ställer krav på avstånd till brandstationen.

Att etablera mitt företag här hemma på gården var en självklarhet och har bara fördelar. Det jag erbjuder mina kunder blir personligt och familjärt samtidigt som allt finns som behövs vid ett kundbesök: ett stall, paddock och bra parkeringsmöjligheter. Efter ett tag öppnade jag även butik med häst- och ryttartillbehör, vilket har uppskattats mycket. Eftersom jag ofta packar företagsbilen full med sadlar när jag är på väg ut på hembesök så är det också praktiskt att lasta precis utanför dörren.

Sidan publicerad: 2023-05-10

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?