Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Klarälven och Karlstad CCC

Forum Jämställdhet
7-8 februari 2024

Sveriges största jämställdhetskonferens kommer till Karlstad 2024! Karlstads kommun och Region Värmland är värdar för konferensen Forum Jämställdhet som äger rum 7–8 februari på Karlstad CCC. 

lärare pratar med elev vid dennes plats, tillsammans håller de en bok

Välkommen till det öppna programmet – gratis och öppet för alla


Är du nyfiken på jämställdhetsfrågor? Då är du varmt välkommen till det öppna programmet på Forum Jämställdhet. Du får möjlighet att höra olika aktörer berätta om aktuella frågor och satsningar kopplat till jämställdhet i ett 40-tal korta pass i olika format: föreläsningar, panelsamtal och kulturinslag.

Det öppna programmet är gratis, kräver ingen anmälan och är öppet för alla. Du behöver inte köpa en deltagarbiljett till konferensen för att se det öppna programmet.

Öppna programmet

Tid: 7–8 februari
Plats: Lilla scenen på entréplan, Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8

Mer information kommer.

Anmälan till Forum Jämställdhet 2024 är öppen

Om du vill delta på hela konferensen behöver du boka biljett. Som konferensdeltagare får du delta i huvudprogrammet som består av fördjupande seminarier, goda exempel, praktiska metodverkstäder och tankeväckande brandtal.

Fram till den 15 november kan du köpa din biljett till rabatterat pris. Här kan du läsa mer om konferensens program och boka din biljett:


Karlstads kommun och Region Värmland är värdar


Forum Jämställdhet flyttar mellan städer som har ett väl utvecklat jämställdhetsarbete. Konferensen kommer till Karlstad och Värmland för andra gången, första gången var 2018.

Region Värmland och Karlstads kommun delar på det lokala värdskapet. Bland annat genom att:

  • koordinera det öppna programmet,
  • delta i utställningen,
  • samarbeta med arrangören kring program och upplägg,
  • bjuda in till en värdmiddag den 7 februari, där vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2024 kommer att koras.
Tre personer pekar och diskuterar i byggmiljö.

– Att Forum Jämställdhet väljer att återvända till Karlstad och Värmland är hedrande och ett kvitto på att vi är en attraktiv region som ligger i framkant både när det gäller arbete för ökad jämställdhet och att arrangera stora evenemang.

Peter Bäckstrand, regiondirektör för Region Värmland

– Vi är såklart glada och stolta att Forum Jämställdhet kommer till Karlstad igen! Vi vet att det skapar engagemang och sätter extra fokus på frågan och det ger också en möjlighet för inspiration och kompetensutveckling i våra verksamheter.

Ulrika K Jansson, kommundirektör i Karlstads kommun

Vad är Forum Jämställdhet? 

Forum Jämställdhet är Sveriges största konferens om jämställdhetsfrågor. Den arrangeras varje år av Sveriges Kvinnoorganisationer som är en politiskt obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige.  

Forum Jämställdhet samlar årligen över 1 000 deltagare från privat och offentlig sektor med ett fullspäckat program med föreläsningar, seminarier och metodverkstäder. 

Läs mer om konferensen och priset: