Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Rud - trygghetsboende

Ruds trygghetsboende har fyra våningar och är centralt beläget i stadsdelen Rud. Boendet består av 43 lägenheter fördelat på två huskroppar.

Röd tegelstensbyggnad med röda balkonger som solen lyser på. Luftigt utrymme med trämöbler Sittgrupp i trä med vadderade kuddar i gråsvart ton och en kantina för matservering Gemensamt utrymme med olika sittgrupper, gråsvart klinkergolv och en fondvägg i en dovt rosa färg Två vita vadderade fåtöljer med en tv i bakgrunden Två vita vadderade fåtöljer med fotpallar Fåtöljer, matta och ett bord med en färgglad fototapet i bakgrunden som föreställer gamla bilar i stadsmiljö Gemensamt utrymme med sittplatser och bord, och två bokhyllor samt ett fia med knuff Fia med knuff i förgrunden och bokhyllor i bakgrunden Korridor med stol och växt

Boendemiljö

Ruds trygghetsboende är beläget intill Ruds centrum där finns bland annat affär, frisör, apotek och vårdcentral. Boendet utgörs av två huskroppar där du bor i en egen lägenhet med stöd av hemtjänst.

Boendet ligger cirka tre kilometer från centrala Karlstad och har goda bussförbindelser i form av stadsbuss. På baksidan av huset finns en stor uteplats med bärbuskar och äppelträd. 

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Varje dag serveras frukost, lunch, fika och enklare kvällsmat i vår restaurang. Du betalar endast för maten du äter, vilket görs i efterhand på faktura. Om du inte vill eller kan ta dig till restaurangen kan du genom biståndsbedömare beviljas leverans av matlådor till hemmet. Personal hjälper till att värma mat om du har behov av hjälp med detta.

Behöver du hjälp med uppvärmning av maten kan personal hjälpa till med detta efter bedömning av biståndsbedömare. Det finns också fika att köpa i restaurangen.

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Hos oss på Ruds trygghetsboende vill vi fylla din vardag med meningsfulla aktiviteter. Det kan vara allt från lättare gruppgymnastik till spabehandlingar. Alla aktiviteter är frivilliga. Vi försöker också hitta individuella aktiviteter som passar just dig.

Anhörig/närstående

Du väljer själv vilken kontakt och vilken information personalen skall ha och kan förmedla till dina anhöriga. Vi har ett gemensamt samtal någon vecka efter att du flyttat in på Rud. Där kan vi tillsammans göra upp hur ditt behov av hjälp och stöd ser ut. Dina anhöriga är också välkomna att delta i samtalet.

Kontakt

Vänortsgatan 9 och 11
654 67 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Lena Hallgren, enhetschef
E-post: lena.hallgren@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 20

Personal, telefon: 054-540 60 46 (telefonsvarare).

Samordnare, telefon: 054-540 60 30 (vardagar 8-15).

Vid brådskande ärenden kan personal nås på: 

Dag och kväll: 070-020 31 89 eller 070-020 31 80
Natt: 070-020 31 98 eller 070-020 32 01

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Rud 2020.pdf