Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Rud - trygghetsboende

Ruds trygghetsboende ligger i stadsdelen Rud och är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap och möjlighet att umgås med andra i de gemensamma lokalerna. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Röd tegelstensbyggnad med röda balkonger som solen lyser på. Luftigt utrymme med trämöbler Sittgrupp i trä med vadderade kuddar i gråsvart ton och en kantina för matservering Gemensamt utrymme med olika sittgrupper, gråsvart klinkergolv och en fondvägg i en dovt rosa färg Två vita vadderade fåtöljer med en tv i bakgrunden Två vita vadderade fåtöljer med fotpallar Fåtöljer, matta och ett bord med en färgglad fototapet i bakgrunden som föreställer gamla bilar i stadsmiljö Gemensamt utrymme med sittplatser och bord, och två bokhyllor samt ett fia med knuff Fia med knuff i förgrunden och bokhyllor i bakgrunden Korridor med stol och växt

Boendemiljö

Ruds trygghetsboende är beläget vid Ruds centrum där det finns bland annat affär, frisör, apotek och vårdcentral. Boendet ligger cirka tre kilometer från centrala Karlstad och har goda bussförbindelser i form av stadsbuss. Boendet har totalt 43 lägenheter fördelat i två huskroppar och det finns stora gemensamma lokaler för måltider, aktiviteter och gemenskap. Några lägenheter i boendet används för växelvård. 

På baksidan av boendet finns en trädgård med bärbuskar och äppelträd samt en stor uteplats som kan nyttjas fritt av de boende.

På Ruds trygghetsboende bor du i en egen lägenhet där du får stöd av personal utifrån dina behov. Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster. 

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt att fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp. 

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Hos oss på Ruds trygghetsboende vill vi fylla din vardag med meningsfulla aktiviteter. Det kan vara allt från lättare gruppgymnastik till spabehandlingar. Alla aktiviteter är frivilliga. På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Vi försöker också hitta individuella aktiviteter som passar just dig.

Här hittar du information om vad som händer på trygghetsboendenas trivselträffar.

Anhöriga/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.

Kontakt

Vänortsgatan 9 och 11
654 67 Karlstad
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Renée Månsson, enhetschef
E-post: renee.mansson@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 20

Samordnare, telefon: 054-540 60 30 (vardagar 10-15)

Trivselvärd, telefon: 054-540 11 35 (vardagar 8-16)

Vid brådskande ärenden kan personal nås på: 

Dag och kväll: 070-020 31 89 eller 070-020 31 80
Natt: 070-020 31 98 eller 070-020 32 01

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Ruds trygghetsboende 2022