Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Grönskande utemiljöer från Källans trygghetsboende
Entré till Källans trygghetsboende

Entré till Källans trygghetsboende

Källan, vård- och trygghetsboende

Källans trygghetsboende ligger i Skåre. Källan ligger ett stenkast från matbutik, apotek och större grönområden. Här har du närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i gemensamma lokaler. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Kontakt

Centrumvägen 8
653 50 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Jonas Gunnestrand, enhetschef
E-post: jonas.gunnestrand@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 16

Övrig kontakt

Trivselvärd, telefon: 054-540 87 47 (vardagar 8-16)

Trygghetsboendet, telefon: 054-540 59 78

Gruppboendet, telefon: 054-540 59 79

Sjuksköterska, telefon: 054- 540 62 90 (röstbrevlåda)

Rehab, telefon: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)

Inriktning

Källan är ett trygghetsboende som riktar sig till dig som har kroppsliga besvär (somatiskt långtidssjuk) och/eller inte längre kan få tillräcklig vård och omsorg i ditt ordinära boende.

Boendemiljö

Källans vård- och trygghetsboende består av 42 lägenheter som är fördelade på tre huskroppar. I huset finns, förutom Trygghetsboende några växelvårdsplatser samt ett gruppboende för personer som är somatiskt långtidssjuka.

I samma byggnad finns det vårdcentral, apotek, fotvård, frisör och bibliotek samt en restaurang som drivs av Karlstads kommun. En fin, blommande innergård med pergola inryms i byggnaden. Utanför huset finns det grönområden som bjuder in till promenader, kanske till den närliggande Ica-butiken eller förbi den närliggande förskolan.

Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster.

Mat

I den gemensamma restaurangen som ligger mellan de två huskropparna finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp.

Aktiviteter

På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Det kan till exempel vara olika former av underhållning eller uteaktiviteter när vädret tillåter. Det kan även vara aktiviteter i de gemensamma lokalerna som anordnas av andra aktörer som till exempel aktivitetssamordnare och pensionärs- och frivilligorganisationer.

Utifrån önskemål kan vi också anordna speciella gruppaktiviteter av olika slag. Vi försöker även hitta individuella aktiviteter som passar just dig.

Här kan du se aktuella aktiviteter på boendet.

Anhörig/närstående

Anhöriga är alltid välkomna att besöka dig. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.

Bilder från boendet

Ett ljust och öppet rum med flera matbord och stolar. rummet har gråsvart klinker och mintgröna väggar
ppet rum med fåtöljer och soffa. Rummet har beige tapet och gråsvart golv i klinker
Två fåtöljer och ett vitrinskåp med välfärdstekniska produkter i
En myshörna, med byrå, fåtölj och tv
Grönskande utemiljöer från Källans trygghetsboende
Grönskande utemiljöer från Källans trygghetsboende
Grönskande utemiljöer från Källans trygghetsboende

Sidan uppdaterad: 2024-05-14

Hittade du det du sökte på sidan?