Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Röd tegelstensbyggnad med röda balkonger som solen lyser på.
Entré till Ruds trygghetsboende

Entré till Ruds trygghetsboende

Rud, trygghetsboende

Ruds trygghetsboende ligger i stadsdelen Rud. Det är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap och möjlighet att umgås med andra. Ni kan ses i de gemensamma lokalerna eller på den stora uteplatsen som blomstrar under vår och sommar.

Kontakt

Vänortsgatan 9 och 11
654 67 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Renée Månsson, enhetschef
E-post: renee.mansson@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 20

Övrig kontakt

Samordnare, telefon: 054-540 60 30 (vardagar 10-15)

Trivselvärd, telefon: 054-540 11 35 (vardagar 8-16)

Sjuksköterska: 054- 540 56 10 (röstbrevlåda)

Rehab: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)

Vid brådskande ärenden kan personal nås på:

Dag och kväll: 070-020 31 89 eller 070-020 31 80
Natt: 070-020 31 98 eller 070-020 32 01

Inriktning

Ruds trygghetsboende riktar sig till dig som har kroppsliga besvär (somatiskt långtidssjuk) och/eller inte längre kan få tillräcklig vård och omsorg i ditt ordinära boende. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Boendemiljö

Ruds trygghetsboende är beläget vid Ruds centrum där det finns bland annat

  • affär
  • frisör
  • apotek
  • vårdcentral

Boendet ligger cirka tre kilometer från centrala Karlstad och har goda bussförbindelser i form av stadsbuss. Boendet har totalt 44 lägenheter fördelat i två huskroppar och det finns stora gemensamma lokaler för måltider, aktiviteter och gemenskap. Några lägenheter i boendet används för växelvård.

På Ruds trygghetsboende bor du i en egen lägenhet där du får stöd av personal utifrån dina behov. Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster.

Beskrivning av lägenheter

Här finns det lägenheter mellan 1-3 rum och kök. De är på 40-60 kvadratmeter, har balkong och utsikt mot innergården eller ut mot Ruds centrum. I varje lägenhet finns det plats för både mindre matbord och soffa. Stora badrum. Mycket ljusinsläpp genom lägenhetens 4-5 fönster.

Mat

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt att fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp.

Aktiviteter

Hos oss på Ruds trygghetsboende vill vi fylla din vardag med meningsfulla aktiviteter. Det kan vara allt från lättare gruppgymnastik till spabehandlingar. Alla aktiviteter är frivilliga. På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Vi försöker också hitta individuella aktiviteter som passar just dig.

Här kan du se aktuella aktiviteter på boendet.

Anhörig/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.

Bilder från boendet

Luftigt utrymme med trämöbler
Fåtöljer, matta och ett bord med en färgglad fototapet i bakgrunden som föreställer gamla bilar i stadsmiljö
Gemensamt utrymme med sittplatser och bord, och två bokhyllor samt ett fia med knuff
Två vita vadderade fåtöljer med en tv i bakgrunden

Sidan uppdaterad: 2024-05-10

Hittade du det du sökte på sidan?