Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Våxnäs trygghetsboende med en molnfri och blå himmel bakom. På varsin sida om entrén står två stora träd i höstfärgerna orange, rött och grönt. Ovanför dörren står texten "Våxnäs vårdboende" med karlstadsolen på slutet.
Entré till Våxnäs trygghetsboende

Entré till Våxnäs trygghetsboende

Våxnäs, trygghetsboende

Våxnäs trygghetsboende ligger i Karlstad och är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i de gemensamma lokalerna. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt.

Kontakt

Ventilgatan 18
653 45 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Annika Paunia, enhetschef, enhet 1
E-post: annika.paunia@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 39

Klara Klint Flodman, enhetschef, enhet 2
E-post: klara.klint.flodman@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 13

Trivselvärd telefon: 054-540 13 87 (vardagar 8-16)

Våxnäs Enhet 1, Ventilgatan 14 och 20

Samordnare klockan 07.00-15.00, telefon: 054-540 99 27

Övrig tid:

Ventilgatan 14, telefon: 054-540 54 16
Ventilgatan 20, telefon: 054-540 54 06

Våxnäs Enhet 2, Ventilgatan 16

Samordnare klockan 07.00-15.00, telefon: 054-540 99 28

Övrig tid:

Ventilgatan 16, telefon: 054-540 56 43

Inriktning

Våxnäs trygghetsboende riktar sig till dig som har kroppsliga besvär (somatiskt långtidssjuk) och/eller inte längre kan få tillräcklig vård och omsorg i ditt ordinära boende. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Boendemiljö

Våxnäs Trygghetsboende består av tre huskroppar. Trygghetsboendet är delat på två enheter. Ventilgatan 14 och 20 som är enhet 1 samt Ventilgatan 16 som är enhet 2. Det innebär att det finns två enhetschefer som ansvarar för varsin enhet.

Husen omges av ett grönområde och promenadstråk. Vi har även en egen gemensam uteplats med odlingsmöjligheter. Där anordnas fika, underhållning, grillkvällar och liknande.

Trygghetsboendet är beläget i stadsdelen Våxnäs, cirka 2,5 km från Karlstad centrum och cirka 100 meter till Våxnäs centrum: Busshållplats finns cirka 50 meter från huset. Vid Våxnäs centrum finns bland annat

  • vårdcentral
  • apotek
  • frisör
  • kiosk
  • godisaffär
  • bibliotek
  • mataffärer

På Våxnäs trygghetsboende bor du i en egen lägenhet där du får stöd av personal utifrån dina behov. Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster.

Beskrivning av lägenheter

Lägenheterna är varierat renoverade. Samtliga lägenheter har mycket ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Samtliga lägenheter har ett värdeskåp där du som kund kan låsa in mindre värdesaker.

Lägenhetstyp 1

Våra lägenheter på 1 rum och kök är belägna på bottenvåningen med en generös uteplats. 41-44 kvm. Separat köksdel med plats för en mindre matgrupp. Plats för en mindre soffa/fåtölj samt TV i vardagsrumsdel/sovrum.

Lägenhetstyp 2

Våra lägenheter på 2 rum och kök har olika planlösning och har kvm på 56-58. Separat köksdel med plats matgrupp. Några av våra 2:or har klädkammare. Rymliga, möblerbara balkonger. Rymliga vardagsrum.

Lägenhetstyp 3

Våra lägenheter på 3 rum och kök är 68 kvm. Separat köksdel med plats för matgrupp. Samtliga 3:or har klädkammare och rymliga, möblerbara balkonger. Rymliga vardagsrum.

Mat

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp.

Aktiviteter

På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Det erbjuds aktiviteter av olika slag i allmänna delar av huset som alla är välkomna att delta i. Det finns motionshall för träning och ett spa där man med hjälp av personalen kan boka in sig för ett bad. Trubadur till kaffet är uppskattat likaså promenader, högläsning eller nagelvård är några aktiviteter som personalen erbjuder. Vad som händer finns att läsa på vår anslagstavla på entréplan.

Se aktuella aktiviteter på boendet.

Anhörig/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål. Du och dina anhöriga är alltid välkomna att framföra synpunkter på verksamheten till enhetschefen och omvårdnadspersonalen.

Bilder från boendet

En byrå i mörkt träslag med en växt och lampa på. Bredvid står en grön fåtölj. På väggen hänger två tavlor med äldre motiv
Ett ljust och Stort matrum, med bord och stolar
Kaklat rum med utomhus fåtölj, handfat och spegel med växtlighet runt om kring
Ett kaklat rum med ett stort badkar samt växtlighet. Dessutom finns ett handfat och spegel.

Sidan uppdaterad: 2024-01-16

Hittade du det du sökte på sidan?