Hagaborgs trygghetsboende
Hagaborg, trygghetsboende
Hagaborgs trygghetsboende ligger på Norrstrand. Boendet ligger vackert beläget i närheten av Gubbholmen, en av Karlstads gröna oaser som omsluts av Klarälven. Här har du närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i gemensamma lokaler.
Kontakt
Hagaborgsgatan 13 och 20
654 62 Karlstad
054-540 00 00
Enhetschef
Linda Gödebu, enhetschef, Hagaborgsgatan 13
E-post: linda.godebu@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 74
Frida Holm, enhetschef, Hagaborgsgatan 20
E-post: frida.holm@karlstad.se
Telefon: 054-540 60 54
Avdelningar
Vill du komma i kontakt med personal som jobbar på boendet:
Telefon: 054-540 55 13 (Hagaborgsgatan 13)
Telefon: 054-540 55 18 (Hagaborgsgatan 20)
Vill du veta mer om aktiviteter, kontakta:
Trivselvärden, telefon 054-540 25 08 (vardagar 8-16)
Har du frågor som gäller restaurangen, kontakta:
Personalen i restaurangen, telefon 054-540 30 88
Sjuksköterska: 054- 540 13 83 (röstbrevlåda)
Rehab: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)
-
Kontaktcenter
Västra Torggatan 26, Bibliotekshuset
651 84 Karlstad
Öppettider: Måndag till fredag 08.00-16.30
Inriktning
Hagaborgs trygghetsboende riktar sig till dig som har kroppsliga besvär (somatiskt långtidssjuk) och/eller inte längre kan få tillräcklig vård och omsorg i ditt ordinära boende. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.
Boendemiljö
Hagaborgs trygghetsboende består av två huskroppar med lägenheter. Totalt finns 64 lägenheter, både ettor och tvåor. I varierande storlek från 43 till 62 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong. I boendet finns restaurang och samlingslokaler för olika gemensamma aktiviteter och samvaro med andra. Det finns en gemensam uteplats där du kan njuta av utemiljön och frisk luft.
Det finns tillgång till postombud, apotek, affär, frisör och vårdcentral inom en kilometers avstånd, samt cirka 100 meter till kollektivtrafik. Fotvård och frisör besöker boendet regelbundet för den som önskar köpa dessa tjänster och få dem utförda i sin lägenhet.
På Hagaborgs trygghetsboende bor du i en egen lägenhet där du får stöd av personal utifrån dina biståndsbedömda behov. Personalen arbetar personcentrerat och för att du ska kunna vara så självständig som möjligt. Vissa stödinsatser kan utföras både av personal och tillgodoses genom välfärdstekniska produkter och tjänster.
Mat
I den gemensamma restaurangen som ligger mellan de två huskropparna finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp.
Aktiviteter
På boendet finns en trivselvärd som ordnar aktiviteter för de boende och för seniorer i närområdet. Det kan till exempel vara olika former av underhållning eller uteaktiviteter när vädret tillåter. Det kan även vara aktiviteter i de gemensamma lokalerna som anordnas av andra aktörer som till exempel aktivitetssamordnare och pensionärs- och frivilligorganisationer.
Utifrån önskemål kan vi också anordna speciella gruppaktiviteter av olika slag. Vi försöker även hitta individuella aktiviteter som passar just dig.
Här kan du se aktuella aktiviteter på boendet.
Anhörig/närstående
När du bor på Hagaborg är dina anhöriga alltid välkomna att besöka dig. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.