Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Entré till Fryken vårdboende.
Entré till Frykens vårdboende.

Entré till Frykens vårdboende.

Fryken, vårdboende

Frykens vårdboende ligger på Rud. Här har du närhet till stora grönområden, mataffär, apotek, café och pizzeria. Inne på boendet finns tilltagna sociala ytor som bjuder in till trevliga fikastunder. Frykens vårdboende bedrivs av Norlandia och består av fem avdelningar.

Kontakt

Mossgatan 85-87
654 66 Karlstad

Kontaktpersoner

E-post: verksamhetschef.fryken@norlandia.com
Telefon: 010-7612850 (växel)

Inriktning

Frykens vårdboende är anpassat för personer med demenssjukdom. Boendet bedrivs av Norrlandia.

Boendemiljö

Boendet består av två huskroppar som innehåller fem avdelningar

  • Freja
  • Frykshöjda
  • Nedre Fryken
  • Mellan Fryken
  • Övre Fryken

Från boendet har du cirka 200 meter till en busshållplats som tar dig in till Karlstads centrum på 10 minuter.

Det finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Bemanningen varierar under dag, kväll och natt. Vi strävar efter att all personal ska ha vårdutbildning.

Karlstads kommuns hälso- och sjukvårdsenhet ansvarar för insatser av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Sjuksköterska finns på plats under vardagar, dagtid. Övriga tider tar vårdpersonalen kontakt med den sjuksköterska som har jour i kommunen.

Mat och matsedel

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna.

För den som önskar äta sin måltid inne i den egna lägenheten går det naturligtvis bra. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi under helgen en extra festlig trerätters måltid. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de som bor på Fryken ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet. Frykens mötesplats Solgläntan är den givna platsen för trevliga möten, aktiviteter och evenemang av olika slag. Här arbetar vår aktivitetsansvariga undersköterska.

På Fryken genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp. Varje vecka presenterar aktivitetsansvarig ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Anhörig/närstående

För oss är det viktigt att ha en bra relation med dina anhöriga/närstående. De är därför alltid välkomna att besöka dig. De är också välkomna att delta när vi har underhållning och andra sammankomster.

Bilder från boendet

Gemensamma utrymmen på Frykens vårdboende
Gemensamma utrymmen på Frykens vårdboende
Gemensamma utrymmen på Frykens vårdboende
Frykens vårdboendes utemiljö en solig sommardag med blommiga inslag
Frykens vårdboendes utemiljö en solig sommardag med blommiga inslag
Frykens vårdboendes utemiljö en solig sommardag med blommiga inslag
Frykens vårdboendes utemiljö en solig sommardag med blommiga inslag

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

Hittade du det du sökte på sidan?