Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus
Entré Stjärnhusets trygghetsboende

Entré Stjärnhusets trygghetsboende

Stjärnhuset, trygghetsboende

Stjärnhusets trygghetsboende är beläget i stadsdelen Herrhagen och är ett boende för dig som vill ha en trygg boendeform med närhet till restaurang, sällskap, möjlighet att umgås med andra i de gemensamma lokalerna.

Kontakt

Stagnellsgatan 14A
652 23 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Anne Holm, enhetschef
E-post: anne.holm@karlstad.se
Telefon: 054-540 40 04

Trivselvärd
Telefon: 054-540 21 11 (vardagar 8-16)

Sjuksköterska: 054- 540 13 83 (röstbrevlåda)

Rehab: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)

Inriktning

Stjärnhuset är ett trygghetsboende som riktar sig till dig som har kroppsliga besvär (somatiskt långtidssjuk) och/eller inte längre kan få tillräcklig vård och omsorg i ditt ordinära boende. Bedrivs av Karlstads kommun.

Boendemiljö

Stjärnhusets trygghetsboende är beläget på Herrhagen som är en av Karlstads centrala stadsdelar. Det finns 28 lägenheter fördelat på fyra våningsplan.

I boendets närhet finns grönområde och promenadstråk. Busshållplats finns cirka 50 meter från huset. Det finns tillgång till livsmedelsbutik och vårdcentral i närområdet.

Beskrivning av lägenheter

Lägenheterna är i olika storlekar, 1 och 2 rum och kök mellan 56,5–61 kvadratmeter. Lägenheterna har inglasad balkong, med något enstaka undantag. Boendet har stora gemensamma lokaler för restaurang, aktiviteter och gemenskap. Det finns även en innergård med trädgårdsmöbler. Intill boendet ligger Galaxens förskola.

På Stjärnhuset jobbar vi aktivt med din självständighet i första hand. För att underlätta för dig är din lägenhet utrustad med stödjande funktioner som till exempel:

  • fjärrstyrda rullgardiner,
  • motoriserad fåtölj med uppresningsstöd,
  • spol- och torkbidé för möjlighet till självständiga toalettbesök.

Mat

I den gemensamma restaurangen finns möjlighet att äta frukost, lunch och middag samt fika. Det finns möjlighet att betala mot faktura och du betalar bara för de måltider du väljer att äta. Önskar du äta hemma i din lägenhet finns möjlighet att få beviljat kylda matlådor eller hemhandling via Samhall. Biståndsbedömaren bedömer tillsammans med dig behovet av stöd kring måltider och inköp.

Aktiviteter

På boendet finns en trivselvärd som tillsammans med personalen ordnar aktiviteter för dig som boende och för seniorer i närområdet. Trubadur till kaffet är uppskattat och promenader, träffpunkt, högläsning eller pedikyr är några aktiviteter som erbjuds. Utifrån önskemål kan också speciella aktiviteter av olika slag anordnas, individuellt och i grupp. Vad som händer finns att läsa i vår entré.

Anhörig/närstående

Dina anhöriga är alltid välkomna på boendet. Vi är måna om att ha en god dialog med dina anhöriga och samverkar med dem utifrån dina behov och önskemål.

Bilder från boendet

En medelhavsväxt i kruka i förgrunden. Bakgrunden är oskarp, men där syns ytterligare krukväxer, bord och entrédörrar
Ett avlastningsbord i trä med en bok, lampa och två små växter på i ett rum med vita väggar
Ljusinsläpp från fönster till höger på en gråblå vägg med konst på
Ett ljust rum med två bord med ett stort antal stolar fördelat runt dem.
Två loungemöbler på en inglasad fasad. I bakgrunden skyms ett staket och lägenhetshus
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus
Stjärnhusets trygghetsboendes grönskande utemiljö i dagsljus

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

Hittade du det du sökte på sidan?