Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Granbergas vårdboendes utemiljöer en solig och molnfri dag
Entré till Granbergas vårdboende

Entré till Granbergas vårdboende

Granberga, vårdboende

Granberga ligger centralt i Väse. Här har du närhet till kollektivtrafik och restaurang. Bakom boendet finns ett större skogsområde för rogivande promenader. Väse ligger cirka 20 minuter öster om Karlstad.

Kontakt

Storgatan 30
660 57 Väse

Kontaktpersoner

Birgitta Lund, verksamhetschef
E-post: verksamhetschef.granberga@norlandia.com
Telefon: 073-095 97 86

Avdelningar

Linden, telefon: 010-7612877

Eken, telefon: 010-7612871

Rönnen, telefon: 010-7612877

Inriktning

Granberga är anpassat för personer med demenssjukdom. Boendet bedrivs av Norrlandia.

Boendemiljö

Granbergas vårdboende har ett centralt läge i lantliga Väse. Boendet har 25 lägenheter som varierar mellan 37 och 68 kvadratmeter och består av tre avdelningar

  • Rönnen
  • Eken
  • Linden

Här har tillgång till en härlig trädgård med planteringar och trädgårdsmöbler. Boendet har ett allrum med öppen planlösning där det ofta arrangeras olika aktiviteter. Intill boendet ligger en skola och förskola med lekande barn vilket många av de boende finner lycka och nöje i att titta på.

Mat och matsedel

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna.

För den som önskar äta sin måltid inne i den egna lägenheten går det naturligtvis bra. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi under helgen en extra festlig trerätters måltid. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de som bor på Granberga ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet.

Granbergas mötesplats i entréplanet är den givna platsen för trevliga möten, aktiviteter och evenemang av olika slag. Här arbetar våra aktivitetsansvariga, här finns också Mormors Café. På Granberga genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp.

Varje vecka presenterar aktivitetsansvariga ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Här kan du se aktuella aktiviteter på boendet.

Anhörig/närstående

För oss är det viktigt att ha en bra relation med dina anhöriga/närstående. De är därför alltid välkomna att besöka dig. De är också välkomna att delta när vi har underhållning och andra sammankomster.

Bilder från boendet

Fåtölj, soffa och tv i ett rum med varm belysning
Utblick över ett socialt rum med sittytor
Öppet rum med matbord och stolar där människor kan samlas och äta tillsammans
Två fåtöljer och ett cafébord i anknytning till boendets entré
Granbergas vårdboendes utemiljöer en solig och molnfri dag
Granbergas vårdboendes utemiljöer en solig och molnfri dag
Granbergas vårdboendes utemiljöer en solig och molnfri dag
Granbergas vårdboendes utemiljöer en solig och molnfri dag

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?