Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Vardagas huvudentré med en röd skylt ovan med texten "Sveagatan, Vardaga". Bredvid byggnanden syns gula löv från en lönn.
Entré till Sveagatans vårdboende

Entré till Sveagatans vårdboende

Sveagatan, vårdboende

Sveagatan ligger i stadsdelen Herrhagen. Boendet består av tre våningar med tio platser på varje våning. Vårdboendet är anpassat för personer med demenssjukdom. I närområdet finns Herrhagsparken, butiker och kollektivtrafik.

Kontakt

Sveagatan 10
652 22 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Marlene Piper Ekström, verksamhetschef
E-post: marlene.ekstrom@vardaga.se
Telefon: 070-104 30 16

Fler kontaktuppgifter och information hittar du på Vardagas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inriktning

På Sveagatan är vi angelägna om att du ska känna dig hemma och trivas. Hos oss kan välja mellan lugnet i din egen lägenhet eller stimulerande umgänge i våra trivsamma gemensamhetsutrymmen. Drivs på entreprenad av Vardaga Äldreomsorg.

Boendemiljö

Sveagatan består av tre våningar med tio platser per avdelning. Varje avdelning har ett gemensamt kök i öppen planlösning med vardagsrummet, som också ligger i anslutning till en inglasad balkong.

Som boende får du en egen ljus lägenhet med kokmöjligheter och stort badrum. Du möblerar med egna kära ting och möbler, men den höj- och sänkbara sängen står vi för.

På baksidan finns en trädgård för utevistelse och på bottenvåningen finns Sveasalen där vi anordnar aktivitet och festligheter.

Beskrivning av lägenheter

Lägenheterna är på ca 40 kvm med fransk balkong och utsikt mot innergården eller ut mot gatan och det finns plats för både mindre matbord och soffa. Stora badrum. Mycket ljusinsläpp genom lägenhetens 4-5 fönster och en fransk balkong.

Mat

Frukostbuffé, lunch och middag serveras dagligen. Vi lägger vikt på inramningen av måltiderna; dukning, bordsplacering, ljussättning och bemötande. På varje våning finns även ett kostombud som deltar i planering av inköp, menyer, specialkoster med mera.

Menyer för veckans kommande måltider finns att läsa på våra anslagstavlor på varje våningsplan. Utifrån våra kunders behov av en lugn och trygg måltidmiljö har vi under måltiderna stängt för besök. Övriga tider är närstående och vänner så klart alltid välkomna.

En dag i veckan har du möjligheter att delta på en gemensam frukostbuffé som serveras i Sveasalen. Till lunch och middag kan du välja mellan alternativa rätter. På helgerna serveras en festligare meny och vid storhelger eller andra festligheter serveras trerätters meny. För dig som vill finns alltid möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten.

Aktiviteter

På Sveagatan anordnas gemensamma aktiviteter varje vardag. På boendet finns stora härliga balkonger som du fritt får tillgång till samt på bottenplan finns en fin uteplats där du kan sitta och njuta. Vi samarbetar sedan många år tillbaka med Medborgarskolan och frivilligorganisationer. Dessa hjälper oss att förgylla din vardag med olika upplevelser.

Sinnesstimulering och aktivering av minnet är en viktig del av vårt dagliga arbete och handlar om att följa fasta rutiner och skapa lugn i boendemiljön i kombination med vardagliga aktiviteter. Aktiviteter kan se olika ut beroende på individens önskemål och förmåga att delta i aktiviteter.

Vi har även en aktivitetsansvarig på enheten som arbetar varje vardag. Hennes arbete är att ge en guldkant i vardagen och aktiviteter kan ske både i grupp och individuellt.

Anhörig/närstående

Din kontaktman är ansvarig för kontakterna med dina närstående. Närstående kan också kontakta oss på Sveagatan när som helst. Utanför varje avdelning finns en anhörigpärm med information. Vi anordnar också aktiviteter för boende och anhöriga där vi träffas tillsammans.

På frivillig basis finns även möjligheter för närstående att gå samman och bilda så kallat närståenderåd, som är ett mötesforum närstående.

Bilder från boendet

Sveagatans vårdboendes utemiljö
Sveagatans vårdboendes utemiljö
Sveagatans vårdboendes utemiljö
Sveagatans vårdboendes utemiljö

Sidan uppdaterad: 2024-04-02

Hittade du det du sökte på sidan?