Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
En modern husfasad med flera våningar med stora glaspartier på entréplan
Entré till Villa Orrholmens vårdboende

Entré till Villa Orrholmens vårdboende

Villa Orrholmen, vårdboende

Villa Orrholmen är ett sjönära vårdboende på Orrholmen i centrala Karlstad. Här har du nära till vatten och grönområden samt goda bussförbindelser med stadskärnan.

Kontakt

Tullhusgatan 10
652 27 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Ida Bergman Wenkler, verksamhetschef
E-post: ida.bergmanwenkler@vardaga.se
Telefon: 073-506 59 54

Fler kontaktuppgifter och information hittar du på Vardagas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inriktning

Villa Orrholmen är ett sjönära vårdboende på Orrholmen i centrala Karlstad. Verksamheten bedrivs av Vardaga äldreomsorg.

Boendemiljö

Villa Orrholmen har 60 platser fördelat på tre våningar. Inredningen är funktionell och inspireras av nordisk form och design. Inredningen är en del av Vardagas boendekoncept som inspireras av nordisk design och ska ge dig en hemtrevlig och ombonad känsla. Inredningen är framtagen för att personer med funktionsnedsättningar lättare ska kunna orientera sig.

Varje avdelning har matsal, kök, vardagsrum samt inglasad balkong eller uteplats. På den gemensamma terrassen finns en kulturpark med skulpturer framtagna av värmländska kulturprofiler.

Beskrivning av lägenheter

Lägenheterna är cirka 30 kvadratmeter och är utrustade med köksho, kylskåp, garderob samt en höj- och sänkbar säng. Övrig inredning är det du som hyrestagare som står för.

Mat

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag.

Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Anhörig/närstående

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig. Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Bilder från boendet

En mysig hörna med nedtonad belysning i ett biblioteksrum. I rummet finns två gråa fåtöljer med mönstrade kuddar i gult och grönt. En tavla på Selma Lagerlöf med guldram pryder väggen bredvid.
Ett mysrum med öppen spis och en stor bokhylla med inredningsdekorationer.
Ett hörn från en matsal med två runda bord och fyra tillhörande stolar i blå färg.
Del av en gemensamhetslokal med en grön soffa och två gröna och gråa fåtöljer med

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?