Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
En träbyggnad omringad av lövträd där solen syns bakom. På träbyggnaden står det Zakrisdals Vårdboende, Karlstad kommun och karlstadsolen.
Entré till Zakrisdals vårdboende

Entré till Zakrisdals vårdboende

Zakrisdal, vårdboende

Zakrisdals vårdboende ligger i stadsdelen Zakrisdal och består av tre avdelningar. Hela boendet är anpassat för personer med demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få ett så tryggt och trivsamt boende som möjligt.

Kontakt

Storkullegatan 11
653 42 Karlstad
054-540 00 00

Enhetschef

Kathinka Julin, enhetschef
E-post: kathinka.julin@karlstad.se
Telefon: 054-540 61 49

Marita Johnson, Samordnare
E-post: marita.johnson@karlstad.se
Telefon: 054 -540 61 57

Avdelningar

Bellby A, telefon: 054-540 61 45

Bellby B, telefon: 054-540 61 46

Natten, telefon: 076-7194969

Långlyckan A, telefon: 054-540 61 54

Långlyckan B, telefon: 054-540 61 53

Natten, telefon: 076-7194363

Skogstorpet A, telefon: 054-540 61 47

Skogstorpet B, telefon: 054-540 61 48

Natten, telefon: 076-4194970

Sjuksköterska: 054- 540 65 45 (röstbrevlåda)

Rehab: 054- 540 65 00 (mottagningstelefon vardagar kl 9 - 10)

Inriktning

Zakrisdal är anpassat för dig som har demenssjukdom. Här arbetar vi aktivt för att du ska få så trivsamt boende som möjligt. Verksamheten bedrivs av Karlstads kommun.

Boendemiljö

Zakrisdals vårdboende är beläget i stadsdelen Zakrisdal och består av tre avdelningar

  • Långlyckan
  • Bellby
  • Skogstorpet

Varje avdelning består av 16 lägenheter som ligger i två vingar med åtta lägenheter vardera. Varje vinge har en egen matsal och ett vardagsrum med braskamin.

Alla lägenheter ligger i markplan och varje avdelning har en egen innegård med planteringar och trädgårdsmöbler. Det finns även en stor innergård med damm och vattentrappa, flaggstång och trädgårdsmöbler. Det går att promenera innanför staketet och att se på djur och natur. Det finns även två grillplatser.

Vinterträdgården är ett stort samlingsrum på 100 kvadratmeter där man kan utöva olika aktiviteter. Du som vill har givetvis möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Under sommaren nyttjar vi vår utemiljö för aktiviteter och måltider.

Beskrivning av lägenheter

35 kvadratmeter, förråd, stort badrum. Burspråk i varje lägenhet med 4 fönster. Utsikt över skog eller innergård för de flesta lägenheterna, övriga mot parkering. Finns plats för soffa, matbord. Pentry med kylskåp och diskho. Stora breda dörrar och korridorer.

Mat

Frukost, fika och mellanmål tillagas på respektive avdelning. Till lunch och middag kan du välja mellan två rätter. Frukost och mellanmål tillagas på plats. Lunch och middag levereras från barn- och ungdomsförvaltningen.

Frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat betalar du i efterskott på räkning. Du betalar bara för de måltider du äter. Det innebär att om du är borta någon eller några dagar dras detta bort från räkningen.

Aktiviteter

Personalen erbjuder både stora och små aktiviteter flera gånger i veckan, både individuellt och i grupp. Vi lägger stor vikt på det dagliga som att läsa tidningen, dricka kaffe tillsammans eller gå en promenad ute i vår fina trädgård. Där anordnar vi även grillkvällar om vädret tillåter.

Vi har regelbundna musikstunder i vår vinterträdgård. Vi har även en spaavdelning där vi erbjuder bubbelbad i rogivande miljö. Vi tycker det är viktigt att bevara traditioner och markera vardag och helg med finporslin och traditionsfirande. Svenska kyrkan anordnar regelbundna träffar.

Anhörig/närstående

Anhöriga och närstående är alltid välkomna att hälsa på. Om du är osäker på om det passar att besöka en viss tid är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på den här sidan.

Bilder från boendet

Modern fåtölj med fotpall i trä, en braskamin med ved intil
Fåtöljer och ett litet runt bord, med en braskamin bredvid i ett öppet och rymligt utrymme
En lummig innergård med stenläggning och två bänkar
entré till ett stort samlingsrum med en svart tavla med en välkomnande text
Spaavdelning på Zakrisdalsvårdboende
Utemiljö Zakrisdals vårdboende i halvklart väder
Utemiljö Zakrisdals vårdboende i halvklart väder
Utemiljö Zakrisdals vårdboende i halvklart väder
Utemiljö Zakrisdals vårdboende i halvklart väder

Sidan uppdaterad: 2024-05-10

Hittade du det du sökte på sidan?