Friluftsliv och motion

Vandringsleder, naturreservat och strövområden

Man med vandringsryggsäck står på spång och ser ut över vattnet.
Segerstad skärgård

I Karlstads kommun finns ett 30-tal olika vandringsleder och ett flertal naturreservat som du kan besöka. Här finns något för alla, oavsett om du är ute efter tillgänglighetanpassade leder eller mer orörd natur. 

Utflyktstips utifrån olika kategorier

Här har vi samlat utflyktstips utifrån kategorierna vackra vyer, korta promenader, långa turer, för fågelintresserade, spår av historien och tillgänglighetsanpassat.

Till utflyktstipsen 

Jämför platser med varandra

Du kan läsa mer om varje område via länkarna nedan. Det går även få fram alla naturområden, se dem på kartan och jämföra dem med varandra för att till exempel se hur långa vandringslederna är, dess svårighetsgrad eller vilka tillgänglighetsanpassningar det finns på varje plats.

Hitta och jämför naturområden

Broschyrer om områdena

Broschyrer för ett urval av vandringslederna och naturreservaten finns att hämta hos Kontaktcenter på Stadsbiblioteket och Naturum i Mariebergsskogen.

Alla leder och strövområden

Här är alla leder, strövområden och naturreservat listade i bokstavsordning. 

A

B

D

F

H

I

J

K

L

M

N

P

R

S

T

V

Ö

Karta över leder och motionsspår

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den