Vatten och avlopp

Vattentornet i Kronoparken

00:58 min

2-27 juli 2019 är du välkommen till vattentornet på Kronoparken. I vår utställning kan du lära dig mer om vatten och avlopp. Aktiviteter finns för både barn och vuxna. Från vattentornets topp njuter du av Karlstads bästa utsikt.

Öppettider

Vattentornet är öppet för allmänheten 2-27 juli 2019.
Tisdagar till fredagar kl 09.30-17.00
Lördagar kl 09.30-15.00
Söndagar och måndagar stängt.

Vattentornet är också nattöppet vid två tillfällen. Observera att det är olika öppettider beroende på solnedgången.
Tisdag 16 juli kl 21.30-00.00
Torsdag 25 juli kl 21.00-00.00

Fri entré.

Aktiviteter

Vattentornet Kronoparken har juli månad varje år en utställning om vatten och avlopp. Ett stående inslag är Tänk på vad du spolar ner i avloppet. Andra inslag handlar om olika vatten och avloppsfrågor.

I vattentornet finns under öppethållandet barnaktiviteter som vattentornsmodell, vattenexperiment, målande med mera. Film om vattenrening finns också. Har du frågor om vatten och avlopp, kan du under juli komma till vattentornet och ställa dessa till personalen

Tipspromenad finns för såväl barn som vuxna - även på engelska.
Enklare fika serveras i form av kaffe, te och självklart härligt friskt kranvatten.

Utsikt

Vattentornet ligger på en höjd av 143 meter över havet. Utsikten är bedårande när sikten är klar. Du kan till exempel se Kinnekulle på andra sidan Vänern hela 90 kilometer bort. Dessutom ligger Karlstad för dina fötter. Landmärken från andra värmländska orter syns också förstås. Kikare finns att låna.

Det finns ingen hiss från marken till utsikten utan en trappa är enda vägen. De 234 trappstegen tar dig upp genom det 43 meter höga vattentornet. För den som är osäker på höjder kan vi säga att trappan är mycket säker och få personer tycker att uppstigningen är skrämmande. Barn under 15 år får endast gå upp i tornet i sällskap av en vuxen.

Folder Vattentornet Kronoparken

Leaflet Water tower Kronoparken (English)

Karta

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den