Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Ilandaskolan byggnaden

Ilandaskolan

Ilandaskolan är en högstadieskola och anpassad grundskola med cirka 500 elever från årskurs 7 till 9. Skolan är belägen vid Ilandatjärn med närhet till Stodeneskogen och Härtzöga IP.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Anpassad grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

7-9

Områden

Stodene

På vår skola är elever och personal organiserade i fyra arbetslag, ett för varje årskurs och ett för den anpassade grundskolan. Vi ägnar mycket tid och kraft till att tillsammans göra skolan trivsam och stimulerande för alla. Vi fokuserar på förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

Elevens val ishockey

Genom ett samarbete med Färjestads BK kan vi erbjuda elever på Ilandaskolan och Rudsskolan ishockey som elevens val. Det innebär att eleverna får möjlighet att träna ishockey på skoltid. Elevens val hockey riktar sig i första hand till elever i Karlstad men vi kan även ta emot elever från andra kommuner i mån av plats.

Om en elev önskar delta i elevens val hockey ansöker ni om plats till ”Ilandaskolan hockey” i skolvalet till årskurs 7.

Till läsåret 2023/2024 var valet öppet mellan 25 januari-14 februari 2023.

Skolvalet görs i e-tjänsten MittSkolval. När skolvalet har stängt ser vi hur många som har sökt, och om det är fler sökande än platser får elever som valt hockey en inbjudan till att göra färdighetsprov. Efter färdighetsprovet ges besked om eleven kommit in eller inte. Har eleven inte kommit in får den en plats på en annan kommunal skola nära hemmet, utifrån hur ni rangordnat dessa i skolvalet och var det finns lediga platser.

 

Anpassade grundskolan

Hos oss går elever i årskurs 7 till 9. Vi arbetar mycket med språk, kommunikation och socialt samspel. Vi individanpassar aktiviteter och material utifrån varje elevs behov. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn i skolans lokaler.

Vår värdegrund

Ilandaskolan kännetecknas av goda studieresultat och hög trivsel. Skolans främsta mål är att alla elever är behöriga för att söka ett nationellt program på gymnasiet när de slutar hos oss i årskurs 9 - något vi brukar lyckas med.

Bilder

Ilandaskolan skylt
Ilandaskolan skolgård
Ilandaskolan sittplatser
Ilandaskolan gungor

Sidan uppdaterad: 2023-08-18

Hittade du rätt information på sidan?