Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Vålbergsskolan entre

Vålbergsskolan

På Vålbergsskolan går cirka 470 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Skolan ligger i västra delen av Karlstads kommun. Vi har nära till fin natur och idrottsanläggningar som simhall och ishall.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

F-3

4-6

7-9

Områden

Vålberg/Edsvalla

Vår skola har en engagerad personalstyrka. Vi jobbar hårt för att alla elever ska ges möjligheter att nå sina fulla potentialer och trivas på skolan. Vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor. Vi arbetar aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och verktyg för att lära sig ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling. Vi samarbetar, delar med oss av våra kunskaper och utvecklas tillsammans. Tillsammans har vi har höga och positiva förväntningar på varandra.

Vår värdegrund

När vi har roligt och är trevliga mot varandra då presterar vi bättre. Så enkelt är det. Det är grundstenarna på Vålbergsskolan och allt vi gör och säger ska genomsyras av det. När du lämnar nionde klass ska du ha både den kunskap och de värderingar som gör dig redo för det fortsatta livet.

Fritidshem

På Vålbergsskolan finns tre fritidshem, Rubinen, Smaragden och Safiren. Stor del av vår dag tillbringar våra fritidshem utomhus i vår fina natur både på skolgården och den närliggande skogen. Kreativiteten flödar både vid bygg och konstruktion som vid lekar och spelaktiviteter.

Bilder

Vålbergsskolan skylt
Vålbergsskolan gungmatta
Vålbergsskolan skolgård
Vålbergsskolan klätterställning

Grattis Sofie - årets lärare i geografi

Sofie Nilsson, lärare på Vålbergsskolan i Karlstad tilldelas Kungliga Vetenskapsakademins Svenska Nationalkommitté för geografi och Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi, SSAG:s årliga lärarpris i geografi

Sofie har inom sin läraranställning fått möjlighet att genomföra forskarutbildning i ämnet pedagogiskt arbete genom forskarskolan Fundig på Karlstads universitet. Utbildningens fokus är ämnesdidaktik och digitalisering.

En grupp av elever som dansar utomhus

Vålbergsskolan deltog i Dansa för livet

Den 8 september 2023 deltog Vålbergsskolan som en av många skolor i Dansa för livet – en manifestation för psykisk hälsa. Elever i årskurs 3 ledde dansen och övriga hängde på.

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?