Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Hultsbergsskolan huvudbyggnaden

Hultsbergsskolan

Hultsbergsskolan är en skola med cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. På skolan finns också en anpassad grundskola. Skolan ligger i ett villaområde mitt emellan Henstad och Hultsberg, med närhet till skog och andra grönområden.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Anpassad grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

F-3

4-6

7-9

Områden

Hultsberg/Henstad

På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår. Tillgänglig lärmiljö står i fokus på skolan, där vi skapar en skol- och undervisningsmiljö med eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt.

På vår skola är personalen uppdelade i olika arbetslag. Vårt högstadium är ett av Karlstads minsta, vilket ger goda förutsättningar för att alla elever blir uppmärksammade varje dag och får uppleva god studiero.

Askedala, anpassad grundskola

På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår. Tillgänglig lärmiljö står i fokus. Vi skapar en skol- och undervisningsmiljö där eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt.

Vår värdegrund

Skolans vision är: "En skola att längta till" Vi vill bygga upp en förtroendefull relation med alla. Vi ser varje möte och dialog som en förutsättning för ett aktivt lärande.

Fritidshem

Det finns tre fritidshem för elever från förskoleklass till årskurs 6, Mårbacka, Skrolyckan och Solberga.

Bildexempel skolval

6a vann Grundskoleutmaningen 2024

Hultsbergsskolan har deltagit i Ung Företagsamhets stora tävling Grundskoleutmaningen. Uppdraget gick ut på ta fram en aktivitetsplats för både barn och vuxna där alla kan delta. Eleverna skulle klura på vart den skulle ligga, vad de ville att den skulle innehålla och även tänka på hur två generationer kan mötas.

Årskurs 6a skapade Värmlands bästa aktivitetsplats och mottog första pris. Stort grattis!

8a vidare till riksfinal i Teknikåttan

Klass 8a har gått vidare till riksfinalen i Teknikåttan som avgörs den 23 maj på Tekniska muséet i Stockholm. I finalen möts vinnarna från de 10 regionsfinalerna för att göra upp om segern.

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta.

Bildexempel skolval

Bilder

Hultsbergsskolan entre
Hultsbergsskolan basketplan
Hultsbergsskolan klätterställning
Hultsbergsskolan gården

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?