Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Bygget av nya Orrholmsskolan
Bygget av Orrholmsskolan

Bygget av Orrholmsskolan

Orrholmsskolan

På Orrholmsskolan går cirka 130 elever, från förskoleklass till årskurs 6. Just nu pågår bygget av nya moderna Orrholmsskolan. Fram till att den nya skolan är färdig håller vi till i fina lokaler på Skogsbackeskolan på Rud. En tillfällig skola som kommunen använder vid större skolrenoveringsprojekt och eleverna bussas till och från Orrholmen.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

F-3

4-6

Områden

Orrholmen

På Orrholmsskolan arbetar vi åldersblandat. De stora barnen stöttar de små och de vuxna känner alla barnen till namn. Skolan är centralt belägen men ändå i naturskön miljö. Vi omges av vänervikarna Orrholmsviken och Tullholmsviken. Vi har närhet till Stadsträdgården, Orrleken, Naturrum och Mariebergsskogen. Vi har små klasser med individualiserad undervisning och schemalagda utedagar då skogen används som klassrum.

Vår värdegrund

På Orrholmsskolan ska alla känna trygghet, trivas och med glädje gå till skolan. Vår skola ska präglas av allas respekt för varandra, flexibilitet och öppenhet såväl inom skolan som utåt mot samhället; skolan skall därmed vara i ständig utveckling ha fokus på lärande. Vi arbetar för att främja barns och elevers lika rättigheter. Vi arbetar aktivt för att motverka diskriminering eller annan kränkande behandling. Alla ska vara en del av gemenskapen.

Fritidshem

Fritidshemmet har cirka 75 barn inskrivna och är organiserade i ett yngre och ett äldre fritids. Verksamheten är till stor del förlagd utomhus och lärandet organiseras i dialog med eleverna.

Sociala medier

Ny skola och fullstor idrottshall

Den nya skolan byggs i tre våningar och har plats för cirka 640 elever. Det blir en modern och central skola med en sammanhängande utemiljö och en fantastisk skolgård mot vattnet. Skolan är centralt belägen men ändå i naturskön miljö då vi omges av vänervikarna Orrholmsviken och Tullholmsviken. Vi har en närhet till Stadsträdgården, Orrleken, Naturrum och Mariebergsskogen. Fasaden blir i ljust tegel som smälter in i resten av området. Skolan får också en ny fullstor idrottshall.

Illustration Orrholmsskolan

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?