Bygga och bo

Karlstad är en attraktiv stad som ständigt växer. Här kan du läsa om kommunens översiktsplan och detaljplaner, aktuella byggprojekt, hur det går till att söka bygglov och hur du ansluter vatten och avlopp.

Om du funderar på att flytta till Karlstad hittar du också samlad information kring det här, bland annat om Karlstads stadsdelar och hur du hittar en bostad.

puff Karlstad växer

Följ Karlstads utveckling

KARLSTAD VÄXERHär kan du följa olika byggprojekt från att de börjar planeras till att de eventuellt blir verklighet och står färdigbyggda.
Murare murar en vägg

Lediga villatomter

BostäderDrömmer du om att bygga hus? Här kan du se vilka tomter som finns till salu.
Detaljplanering

Aktuella detaljplaner

SamhällsutvecklingNu finns en ny karta där du kan se se information om färdiga planer och planer under arbete.
Centrala Karlstad, vy med Klarälven

Flytta till Karlstad

Bra att vetaVi är 91 000 Karlstadsbor idag och vill gärna bli fler. Här hittar du värdefull information om du funderar på att flytta hit.
Skiss moské på Rud

Planerad moské i Karlstad

InformationKommunfullmäktige har beslutat att upplåta mark för att bygga en moské på Rud. Läs mer om den fortsatta hanteringen.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den