Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Grindstugans förskola

Grindstugans förskola

Grindstugans förskola ligger i Stodene, som är en del av Skåre. Vi har en stor gård att leka på men också nära till både lekparker och skogen som vi ofta gör promenader till.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Stodene

På avdelningarna Stjärnan och Solen börjar de yngsta barnen och på avdelningarna Tellus och Månen fortsätter barnen när de blivit äldre.

Så arbetar vi

Hos oss arbetar vi lekpedagogiskt och det innebär att vi vill väcka barnens nyfikenhet och fantasi och ta vara på leken i lärandet. Varje läsår väljer vi ett nytt tema som vi arbetar med. Vi utgår från barnböcker och får då en historia som har en början och ett slut. Vi arbetar med temat genom gestaltningar och spontanbesök av temafigurerna på förskolan. Med hjälp av temafigurerna tar vi upp aktuella saker som konflikthantering, traditioner och sätter det i ett sammanhang. Varje avdelning arbetar också mer djupgående med temat genom att läsa böcker, skapa, måla och att använda sång och musik i olika former. Vi kopplar till det som är aktuellt i grupperna och naturligtvis låter vi barnens tankar påverka det som händer.

På Grindstugan arbetar vi för att stötta barnen i att utveckla empati och respekt för andra människors lika värde. Hos oss får barnet upptäcka, prova och utveckla alla sina förmågor oavsett om man är pojke eller flicka. Det handlar lika mycket om ett pedagogiskt förhållningssätt som om organisatoriska frågor. Arbetet med normer och värderingar finns med i alla delar av vår verksamhet. Våra barn uppmuntras till att våga pröva nya saker och att hitta egna lösningar i de utmaningar vi ser till att de möter. Nytänkande för både barn och personal är en del i framtidens lärande. Vi inspirerar barnen att utforska omvärlden. För att ta del av ny forskning om barns utveckling och lärande samverkar vi med Karlstads universitet.

Bilder

Grindstugans förskola kullen
Grindstugans förskola ute
Grindstugans förskola gården
Grindstugans förskola scenen

För vårdnadshavare

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Som förälder är du alltid välkommen att ta del av vår verksamhet. Det är tillsammans med dig vi kan skapa de bästa förutsättningarna för en trivsam förskola med god kvalitet. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

För att sjukanmäla ditt barn ringer du till din ordinarie avdelning. Om vi inte har möjlighet att svara tala gärna in ett meddelande på avdelningens telefonsvarare eller ring till någon av de andra avdelningarna.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Stjärnan

054 - 540 35 78

Solen

054 - 540 35 79

Tellus

054 - 540 35 80

Månen

054 - 540 35 81

Sidan uppdaterad: 2023-05-24

Hittade du rätt information på sidan?