Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Grindstugans förskola

Grindstugans förskola

Grindstugans förskola ligger i Stodene, som är en del av Skåre. Vi har en stor gård att leka på men också nära till både lekparker och skogen som vi ofta gör promenader till.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Stodene

På avdelningarna Stjärnan och Solen börjar de yngsta barnen och på avdelningarna Tellus och Månen fortsätter barnen när de blivit äldre.

Så arbetar vi

På Grindstugans förskola arbetar vi därför efter en vision där vi vill skapa en lustfylld verksamhet att trivas, lära och växa i. Barnen utvecklas och lär främst genom leken. Därför vill vi ge mycket tid till lek, både lek som är planerad och lek som barnen själva väljer. Leken är vårt viktigaste redskap för att skapa de bästa förutsättningarna för barnens utveckling och lärande. Därför arbetar vi för en miljö där lärandet utgår från barns nyfikenhet, förutsättningar och behov. Med kompetent personal och i samspråk med dig som förälder skapar vi en verksamhet för just ditt barn.

Förskolans läroplan utgör grunden för allt vårt pedagogiska arbete. Vår förskolepedagogiska undervisning innebär att språk, matematik, teknik och naturvetenskap tillsammans med vårt värdegrundsarbete bildar en helhet.

Bilder

Grindstugans förskola kullen
Grindstugans förskola ute
Grindstugans förskola gården
Grindstugans förskola scenen

För vårdnadshavare

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Som förälder är du alltid välkommen att ta del av vår verksamhet. Det är tillsammans med dig vi kan skapa de bästa förutsättningarna för en trivsam förskola med god kvalitet. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Brakvedsvägen 2-8
653 51 Karlstad

Rektor

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Stjärnan

054 - 540 35 78

Solen

054 - 540 35 79

Tellus

054 - 540 35 80

Månen

054 - 540 35 81

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?