Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Skåre förskola gunga

Skåre förskola

Skåre förskola ligger tillgängligt vid Skåre centrum och har närhet till naturen.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Skåre

Förskolan är byggd 1972 och har plats för 7 avdelningar. 2017 totalrenoverades förskolan inomhus och är idag en modern, anpassad byggnad för förskoleverksamhet där vi har ett torg som gemensam mötespunkt. Skåre förskola har två stora, utmanande, trygga lekgårdar på båda sidorna av huset som inspirerar till lek och aktivitet. Intill förskolan finns en gång- och cykelväg som tar oss till närliggande Stodeneskogen, där barn och pedagoger har möjligheter att utforska, upptäcka och uppleva naturen.

Så arbetar vi

På Skåre förskola arbetar vi efter en vision där vi vill skapa en lustfylld verksamhet att trivas, lära och växa i. Förskolans läroplan utgör grunden för allt vårt pedagogiska arbete. Vi arbetar med inspirerande lärmiljöer där barnen utmanas, undervisas, utbildas tillsammans med engagerade, nyfikna och trygga pedagoger. Vår pedagogiska undervisning innebär att språk, matematik, teknik och naturvetenskap tillsammans med vårt värdegrundsarbete bildar en helhet. Barn lär genom lek och vi vill skapa dagar med lustfyllt lärande.

Bilder

Skåre förskola gården
Skåre förskola båt
Skåre förskola rutschkana

För vårdnadshavare

Som vårdnadshavare är du alltid välkommen att ta del av vår verksamhet. Det är tillsammans med dig vi kan skapa de bästa förutsättningarna för barnens utveckling och lärande.

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt på morgonen.

Öppningsavdelningar 06:30 Flingan och Bubblan.
Öppet från 07:00 Droppen och Prisman.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Karlsgrundsvägen 1
653 50 Karlstad

Rektor

Camilla Widstrand

Förskollärare

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Kristallen

054 - 540 35 31

Bubblan

054 - 540 35 32

Prisman

054 - 540 35 33

Droppen

054 - 540 35 41

Flingan

054 - 540 35 61

Vågen

054 - 540 35 38

Köket

054 - 540 35 34

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?